Jag och kommunen

Jag har varit politiskt aktiv i Solna under många år. Under åren 1989-1994 och 2003-2014 var jag kommunalråd med ansvar för stadsbyggnadsfrågor och under större delen av de åren även vice ordförande för kommunstyrelsen.

Efter valet 2018 är jag fritidspolitiker och har följande uppdrag

Ledamot av kommunfullmäktige i Solna

Ledamot av byggnadsnämnden i Solna

Ordförande för Stiftelsen Filmstadens kultur

Vice ordförande för Solna Vatten AB

Ersättare i Käppalaförbundets styrelse. Käppalaförbundet är ett reningsverk för flertalet kommuner norr om Stockholm där Solna är en av medlemmarna.

Ledamot av Käppalaförbundets och Norrvattens förbundsfullmäktige

Efter valet 2014 var  jag fritidspolitiker och hade följande uppdrag

Ledamot av Kommunfullmäktige i Solna

Vice ordförande för stadsbyggnadsnämnden

Ordförande för stiftelsen Filmstadens Kultur

Ledamot av Käppalaförbundets styrelse och dess arbetsutskott. Käppalaförbundet är ett reningsverk för flertalet kommuner norr om Stockholm där Solna är en av ”delägarna”.

Ledamot av styrelsen för Filmcapital Stockholm

6 svar till “Jag och kommunen

 1. Gillar verkligen idén om en stadsträdgårdsmästare. Blir det av? Jämför ibland Solna med skånska kommuner som Ystad och Simrishamn. Där är parkerna betydligt mer välskötta, vackar och användbara än här. Klimatet är förstås lite bättre men knappast ekonomin. Det känns inte som någon brinner för att Solnas parker ska bli vackra.

 2. Hej Anders! Vi bor i järva staden och ser att man planerar för en ny skola där. Detta är givetvis väldigt nödvändigt eftersom järva staden växer snabbt. Planen för den nya skolan verkar dock endast vara från F- 6.
  Vart ska våra barn sedan ta vägen när de börjar högstadiet?
  Finns det mark för utbyggnad om man inser att det det uppstår platsbrist hos Ulriksdalsskolan?
  Vet man när skolan kommer stå färdig ?
  Vi är några föräldrar som inte fick enkäten som ni skickade ut sist men ser framemot ett nytt utskick där vi har möjlighet att ” önska” oss viljen av skola vi föredrar, dvs kommunal eller friskola. ( kan nämna att vi gärna ser att det byggs en kommunal )
  Mvh
  Pia

  • Pia! Jag delar din uppfattning att det är viktigt att staden beslutar om att bygga skolan i Järvastaden. Tanken är att skolan skall vara upp till sjätteklass. Därefter finns det möjlighet att börja på Ulriksdalsskolan eller annan skola. Av erfarenhet vet vi att många elever söker sig till andra skolor än den som ligger i närheten. Det gäller särskilt på högstadiet. Mvh Anders

   • Anders, nu vet vi ”facit”. Ulriksdalsskolan är fylld till bredden, och många, många föräldrar vill ha ett högstadium enligt gällande dpl (Grönligen) i Järvastaden. Det var ingångsvärdet för de allra flesta inför inflyttningen till Järvastaden. Nu, januari 2018, kommer flera initiativ sannolikt att starta gällande önskemål om besked. Detta kommer bli en valfråga för många föräldrarna i norra Solna.

   • Kristian! Det har aldrig lovats ett högstadie till Järvastaden. Däremot en skola upp till sjätteklass som nu har genomförts. I den frågan var Liberalerna pådrivande förra mandatperioden. Om det finns ett långsiktigt behov av en högstadieskola får frågan prövas av barn- och utbildningsnämnden. Mvh Anders

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s