Jag och landstinget

Efter valet 2010 blev jag ersättare i landstinget och jag sitter i landstingets miljö- och skärgårdsberedning samt representerar landstinget i Stockholmsregionens Europaförening. 

Kollektivtrafik och vård i toppklass

Stockholmsregion växer och utvecklas. Under de närmaste 20 åren kommer vår region att få ytterligare 500.000 invånare. Med ett helt Göteborg. Det ställer stora krav på att vi bygger ut och förbättrar såväl vården som kollektivtrafiken i regionen. Med det nya universitetssjukhuset i Solna får vi ett modernt sjukhus i toppklass. Men även kollektivtrafiken måste vara i toppklass. Det krävs en kraftfull utbyggnad av såväl pendeltåg, tunnelbana och spårvagn. Dessutom skall tågen vara i tid.

Under den kommande mandatperioden 2010-2014 vill jag driva följande frågor i landstinget.

 1. Life Science. Stockholmsregionen skall bli Europas centrum för Life Science. Vi har utomordentliga förutsättningar för detta.

2. Vårdval ger vård i tid. Vårdval Stockholm behövs inom fler områden – kortare köer och högre kvalitet.

3. Jämlik vård i världsklass. Kvinnor och ska ha lika bra vård som män. Så är det inte i dag.

4. Bygg mer spår. Rädda klimatet. Bygg ut tunnelbanan. Ett snabbt transportmedel med stor kapacitet i en växande region. Tunnelbanan kommer även i framtiden ha en stor roll att spela när det gäller transporterna till och från regioncentrum.

5. Spår på tvären. Tvärbanan är en succé. Bygg ut tvärspårvägen mellan Solna station-universitet-Ropsten och spårvagnen från Alvik via Sundbyberg till Sollentuna.

6. Det måste bli lättare och billigare att färdas i Mälardalen. Då blir vi en ännu intressantare region och vi ger medborgarna förutsättningar att bo i en del av Mälardalen och jobba i en annan.

7. Landstinget måste ta en aktivare roll i regionsamarbetet. En väl sammanhållen och integrerad Mälardalsregion med över 3 miljoner invånare blir en stark region internationellt och kommer att locka hit företag och forskningsresurser.

8. Landstinget skall ta en aktivare del i arbetet att utveckla Filmregion Stockholm-Mälardalen till en av Europas intressantaste filmregioner. Vi har historien, kunskapen och alla andra förutsättningar att lyckas med detta. Millenium är ett lysande exempel på detta.

3 responses to “Jag och landstinget

  1. Håller med dig. Det ända jag saknar är det förslag om miljöförbättring redan i skolan. Jag har skickat dig tidigare ett förslag som jag har på min hemsida Bidegran.se

  2. Ungdomar är rätt. Menar att det både är en uppfostringside och läroplan. Men den skall inte utnyttjas. Utan de som ersättes skall känna att de har gjort något som är till glädje för många.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s