Snart dags för invigning av Signalbron vid Friends Arena

Nu är snart den sista pusselbiten på plats  när det gäller kommunikationerna till Arenastaden och Friends Arena. När Friends Arena invigdes var det mycket diskussion om bristfälliga kommunikationer till Arenan. Sedan dess har det hänt mycket.

1. Målbron vid Solna station har öppnats vilket har gjort det mycket lättare att från Arenastaden ta sig till den nya norra pendeltågsuppgången, till bussarna som vid stora evenemang varit parkerade på Kolonnvägen och givetvis gjort det betydligt lättare att ta sig mellan stadsdelarna Råsunda, Arenastaden och Frösunda.

2. Snabbspårvägen mellan Alvik och Solna station som är öppnad för över ett år sedan.

3. Hagalundsgatan och korsningen Solnavägen/Frösundaleden har öppnats.

4. Ny taxiremoute vid Friends Arena som underlättare för taxitrafiken.

5. Rutinerna vid stora evenemang har förbättrats och utvecklats

6. I november i år öppnar Mall of Scandinavia vilket gör det snabbare att gå mellan pendeltågsstationens norra uppgång och Arenan.

Den 4 juni är det dags för invigningen av Signalbron, som är tillför såväl bilar som fotgängare och cyklister, och kommer att underlätta trafiken från Arenastaden mot Frösundaleden/E 4 och Enköpingsvägen. Efter invigningen öppnar bron upp för allmänheten. Samma dag går det också att åka på rampen mellan Kolonnvägen och Enköpingsvägen.

Signalbron är givetvis en dyr investering men alldeles nödvändig för att klara trafiken till Arenastaden och Mall of Scandinavia och speciellt vid stora evenemang på Friends Arena. Trafiknätet i Råsunda eller Frösunda skulle inte klara detta och skulle drabbas av en omfattande genomfartstrafik.

Signalbron och vägramp till E18

Foto överst: Foto taget den 26 maj när byggnadsnämndens och miljö-och hälsoskyddsnämnden gör en premiärtur på den nya bron. Foto:Anders Ekegren

Bildmontage nederst som visar den nya Signalbron och rampen vid Enköpingsvägen/Kolonnvägen. Bildmontaget är gjort av Peter Edholm

10 svar till “Snart dags för invigning av Signalbron vid Friends Arena

 1. Du nämner flera positiva saker. Det är verkligen ett spännande område som nu skapas i Arenastaden-Frösunda. Men det finns frågetecken som du kanske kan räta ut:
  Fråga 1: När blir det en ramp från Målbron mot Frösunda? Plattformen ser ju ut att vara förberedd för detta. När hissen står är det nu omöjligt att komma till tåget eller Mall of Scandinavia ellet Friends arena för den som har barnvagn eller rollator. Det har hänt.
  Fråga 2: Vad ska göras för att förhindra att trafik från arema och mall genar genom bostadsområdet Frösunda på sin väg mot E4:an? Redan nu, innan MoS och Signalbron öppnat, kan det i rusning korka igen även på sidogator till boulevarden. De viktiga bussarna har vissa tider ett elände. För att inte tala m riskerna för t.ex. barnen.

  • Marita! Svar på fråga 1 Det en finns enöverenskomelse mellan Solna och fastighetsägaren Diligentia på Frösundabron att dels komplettera med bostäder och bygga färdigt bron. Ingen tidsplan klar. Svar på fråga 2 för att förhindra det du beskriver så underlättar vi för bilarna att dels köra vägen Kolonnvägen-Frösundaleden och Kolonnvägen, rampen och upp på Enköpingsvägen. Mvh Anders

 2. Otroligt bra bild där! Ger verkligen en storstadskänsla. 🙂

  Öppnar rampen från stjärntorget ner till evenemangsgatan samma datum?

 3. Hur är det tänkt att rörelsehindrade ska ta sig över bron när man kommer från Norr/Ritorp? Det finns en trapp upp på bron men ingen hiss? Det får ni allt fixa till så det blir en hiss i anslutning till trappen.

 4. Reine! Det kommer inte att finnas en hiss vid den här bron. Det är ju primärt en bilbro kompletterat med gång- och cykel. Hiss finns vid cykel- och fotgängarbron – målbron – vid pendeltågsstationen Mvh Anders.

 5. SkytteholmarN. Rampen från Stjärntorget kommer inte att tas i drift samma dag då den kommer att användas för för fasadarbeten och takarbeten på Mall of Scandinavia . Mvh Anders

 6. Hej. Kunde inte svara fler ggr i gamla tråden, men jag tänkte på när Målbron får en cykelkoppling? Den ska om jag förstått ske genom förlängning av bron mot Frösunda. Just nu hiss, och det är inte direkt en fungerande cykellösning.

 7. Staden håller på att jobba med detta. Byggnadsnämnden har fått en planuppdrag att bla ta fram en plan som gör att det går att bygga en gång- och cykelbro vid målbron. Mvh Anders

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s