Bergshamrapartiet vill ha gratis parkering för politiker

I kväll, på kommunfullmäktige, blev jag väldigt förvånad över en enkel fråga från Bergshamrapartiet. En ledamot vill att politikerna skall få parkera gratis. Ja, inte jämt och ständigt men när det är kommunfullmäktige. Anledningen är att det är krångligt och tidsödande att erlägga p-biljett i Solna centrum och att bilen är enda tidsbesparande transportmedlet  att ta sig från Bergshamra till centrala Solna.

Kommunstyrelsens ordförande Pehr Granfalk(m) besvarade den enkla frågan med ett klart NEJ. Och det är inte så konstigt. Varför skulle politiker ha fördelar gentemot andra medborgare.

Parkeringen i Solna centrum är ingen kommunal parkering utan drivs av privata intressenter. Det går att lätt betala med mobilen om man så önskar. I närheten vid Rudviken och Statoilmacken finns det kommunal parkering där det går att betala som Solnabo med en taxa för boendeparkerare för 20 kronor per dygn.

Visst tar det längre tid att åka till Bergshamra än till T-centralen. Men kollektivtrafiken i Solna är väldigt god  i förhållande till andra kommuner i länet och vi skall inte bara jämföra med övriga landet. Givetvis beroende på att vi är en mycket tätbefolkad kommun med många boende och arbetande. Sedan behövs det i och för sig bättre tvärförbindelser i Solna och många kommuner. Men det är en annan fråga.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s