Nu kan nya lägenheter byggas i Solna kyrkby

Solnas stadsbyggnadsnämnd beslutade på sitt sista sammanträde att godkänna en detaljplan som ger tillåtelse till nya lägenheter på vind- och källarplan i befintliga byggnader i kvarteret Falkeneraren i Solna kyrkby.

Kvarteret Falkeneraren är bebyggt med två flerbostadshus i tre våningar och en lägre byggnad för handel från 1940-talet i gult tegel. Husen av placerade längs Solnavägen, mittemot Karolinska Institutet Science Park.

Genom den nya detaljplanen för kvarteret Falkeneraren möjliggörs byggandet av lägenheter på vindarna och i källarplanet utan att en kvadratmeter grönyta tas i anspråk. Ett bra sätt att utnyttja en fastighet.

Genom godkännandet av detaljplanen kan bostadsrättsföreningen nu inreda vindar och del av källarvåning. Planen ger också rätten att uppföra mindre bodar längs med bullermuren mot Solnavägen till en sammantagen maximal yta om 50 kvm.

I det här fallet kommer det inte att bli så många nya lägenheter men det är ett bra sätt att utnyttja utrymmen som ändå oftast inte används till något särskilt i dag. Under flera år har det byggts mycket på vindarna i Solna. För ett antal år sedan tog nämnden fram en plan som möjliggjorde att det gick att bygga på vindarna i Råsunda. Enligt de gamla stadsplanerna som antogs mellan 1910-1950 var detta inte tillåtet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s