Kontorshus i Råsunda omvandlas till omvårdnadsboende

Ett hus i korsningen, Solnavägen/Bollvägen som under ett 30-tal  år använts för kontorsändamål görs om till ett vård- och omsorgsboende med 70-platser.  Stadsbyggnadsnämnden har godkänt planen och planen kommer att fastställas av kommunfullmäktige i  november.

Kontorshuset som byggdes på 80-talet anses i dag vara ett omodernt kontor och motsvarar inte dagens krav på hur ett modernt kontorshus skall vara utformat. Det byggs därför om till ett omvårdnadsboende. Det nya boendet kommer att  drivas av privata intressenter och ligger i ett mycket bra läge, centralt i Råsunda, med närhet till service och bra kollektivtrafik som tunnelbana, spårvagn och bussar.  I gatuplanet kommer det att finnas lokaler för handel precis som i dag.

Vård- och omsorgsboende är ett boende med omsorg dygnet runt för personer som inte kan få sitt behov av omvårdnad och säkerhet tillgodosett i det egna hemmet. I det här fallet kan Solna stad köpa platser på boendet inom ramen för LOV (Lagen om valfrihetssystem).

Fotnot. Kvarteret Planen var en av de första fastigheterna där staden tillämpade lagstiftningen om tredimensionell  fastighetsbildning och det finns därför fastighetsägare till olika delar av byggnaden men också utrymmen som är gemensamma för de olika fastighetsägarna.

Det byggs många nya kontor i Solna men precis som i det här fallet finns det flera andra exempel på kontorsfastigheter som ombildats till bostäder bl på Framnäsbacken, Huvudstagatan och Anderstorpsvägen. Läs mer om det sistnämnda projektet här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s