Solnas skolor och förskolor har upprustats för 260 miljoner kronor – mer behöver göras.

Rusta Solnas skolor NU!

Folkpartiet gick till val 2010 på att rusta upp Solnas Skolor. Vi lovade att fördubbla stadens satsningar på underhåll av skolor och förskolor. Vi lovade satsa 200 miljoner kronor och fick nästan igenom hela den summan i förhandlingarna med de övriga Allianspartierna. Nu visar en sammanställning som stadsbyggnadsförvaltningen har gjort att staden har lagt ner ca 260 miljoner kronor under mandatperioden 2011-2014 på upprustning av skolor och förskolor.

I det beloppet ingår inte den nya Ulriksdalsskolan som kostar ca 350 miljoner kronor inklusive inredning och den helt nya Näckrosens  förskola som har byggts upp efter branden.  Den nya skolan innebär att  500 elever på Bagartorpsskolan och över 100 barn på förskolan  har fått helt nya lokaler anpassade efter dagens krav.

Det är mycket som har gjorts under de här åren men Folkpartiets bedömning är att staden även under kommande år måste avsätta betydande medel för att fortsätta den upprustning som har påbörjats under den här mandatperioden. Det är nödvändigt för att skolor och förskolor skall få en bra  standard på sina lokaler.  Det är en viktig fråga för Folkpartiet.

Under de senaste åren är det mycket som har åtgärdats.  Det är allt från grundläggande åtgärder som VVS, klimat och miljöanpassande åtgärder , ljus, handikappanpassning, modernisering av hissar , fönsterrenoveringar till mattbyte, ommålning, nya skolgårdar och nya konstgräsplan på Tallbackaskolan.

Det är mycket tack vare de samtal som vi förde på våren 2010 med föräldragrupper som gjorde att vi ville genomföra en stor upprustning av framförallt skolorna. Inget annat parti i kommunfullmäktige var så tydligt på denna punkt i valrörelsen. Och utan Folkpartiets engagemang hade inte upprustningen påbörjats. I partiförhandlingarna med de andra Allianspartierna fick vi i stort sätt igenom våra krav.  En del av de oppositionspartier som kritiserar upprustningen och tycker att det går för långsamt har under de gångna åren inte satsat mer pengar på upprustning än vad vi gjort.  Vissa år mindre.

Här, på vår webbsida Rustasolnasskolor.nu kan du läsa mer om hur pengarna har satsats under 2011-2014

One response to “Solnas skolor och förskolor har upprustats för 260 miljoner kronor – mer behöver göras.

  1. Anders, Upprustning för 260 miljoner står det. Men läser man siffrorna på hemsidan så ser man att det står en massa om underhåll och det är ju knappast någon upprustning. En kolumn med investeringar som skulle kunna vara upprustningar. Den kolumnen summerar till ungefär 144miljoner. Men tittar man lite närmare där så stämmer t.ex. inte 2012 överens med Stadsbyggnads och Fastighetsschefernas rapport över upprustningen. Dom får investeringarna till 21,9 Miljoner och inte 26,5 som ni har, dom påpekar dessutom att den största posten är ”Hyresgästanpassningar” för 6 miljoner. Något som inte häller kommer skolbarnen till glädje eller borde tas upp som en upprustning. 42miljoner i år känns ju lite främmande, var det inte budgeterat 16 Miljoner i år? Sedan tar ni upp sådant som att man har upphandlat Infomentor. Det har ju ersatt tidigare fungerande system och sas då vara en kostnadsbesparing. Kan ju inte helt plötsligt blivit en upprustning? Det här var ju bara några exempel, kan finnas mer….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s