Vandalisering av Alliansens valstugor är ett angrepp på demokratin och yttrandefriheten. Och vad skall de stulna Folkpartijackorna användas till?

Folkpartiet Liberalerna Solnas foto.

Folkpartiet Liberalerna Solnas foto.

I natt vandaliserades  Alliansens  valstugor på Solnaplan utanför  Solna Centrum. Folkpartiets drabbades hårdast då större delen av valstugan hade målats med  färg eller lösningsmedel som hade gjort stugan skär i stället för orange. De hade också brutit sig in i valstugan och tagit vårt materiel, tagit en stol och slått sönder en annan och rent allmänt vandaliserat även på insidan av stugan. Det värsta är dock att de stulit ett antal profilvästar med Folkpartiet på. Allt är väldigt allvarligt men särskilt stölden av västarna. Hur skall dessa användas?   –  i samband med vandalisering, tårtkastning eller för att smyga in på politiska möten för att ställa till oreda eller i värsta fall attackera politiker.

Vi är vana vid att få våra affischer nedrivna men inte att valstugor vandaliseras så grovt eller inbrott. Det här är en politisk aktion. Vem bär med sig färg/ lösningsmedel  under natten eller stjäl profilkläder. Det är knappast en spontan aktion utan tämligen välplanerad.

Alla partiernas valstugor står lite huller om buller på Solnaplan utanför Solna Centrum. Men ingen av de rödgrönas valstugor fanns det ens ett streck på.

Detta är ett angrepp på yttrandefriheten och demokratin. Det finns vissa grupper på vänsterkanten som tar sig rätten att förhindra att andra får yttra sig. Det känns allt för mycket 30-tal över det hela.

Läs min fullmäktigekollega Peter Edholms(FP) intressanta blogginlägg om demokrati, yttrandefrihet, vandalisering och hårda tillmälen här.

Läs även Expressens artikel om händelsen här.

2 svar till “Vandalisering av Alliansens valstugor är ett angrepp på demokratin och yttrandefriheten. Och vad skall de stulna Folkpartijackorna användas till?

  1. Ping: Sorglig syn på demokrati och yttrandefrihet när man vandaliserar valstugor eller kallar meningsmotståndare för ”resultat av ett incestuöst förhållande” | Frösundaliberalen

  2. Ping: Hot mot demokratin | Rasmus (liberal)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s