Nu genomförs många förbättringar i Hagalund.

  1. Foto: Nu lagas trappan mellan Fyrgränd och Hagalund, nya affärer och restauranger i Hagslunds Centrum och en egen station på tvärbanan. Det händer mycket i Hagalund just nu.

I kväll (25/8) kommer kommunstyrelsen fatta beslut om att gå ut på remiss av Hagalundsstrategin. Strategin är ett förslag på hur Hagalund kan förbättras och utvecklas på litet längre sikt. Även om det finns många förslag på hur området kan förbättras i det korta perspektivet.

Men under det gånga året har det hänt en hel de i Hagalund. Förra måndagen invigdes den sista delen av spårvagnen mellan Solna Centrum och Solna station. Stationen heter Solna station men den ligger lika nära Hagalund. Tvärbanan kommer att ge Hagalund bättre kommunikationer mot Solna Centrum och vidare västerut mot Sundbybergs centrum och Solna Business Park. Sedan några månader tillbaka har Hagalundsgatan öppnats för biltrafik liksom flera gångvägar.

Nu byggs trappan mellan Fyrgränd  och Hagalund om helt och hållet. Arbetena pågår för fullt och jag var där i lördags och tittade och det kommer at bli riktigt fint. En åtgärd som kommer att uppskattas av många.

Området drabbades av brand i centrum för något år sedan. Nu har restauranten, skrädderiet och Blue Hill kunnat flytta tillbaka i bottenvåningen på centrum. På lördag kommer även ett nytt Apotek att öppna på bottenvåningen. Jag hälsade på apotekaren och hans personal i lördags och det kommer att bli jättefint. Ett apotek har inte funnits i själva Hagalund någon gång vad jag kan minnas. Då får vi gå tillbaka långt i tiden.

Förra hösten invigdes Hagalundsparkens gård som hade fått en rejäl uppfräschning och i somras kunde åter Plaskis öppnas. De två  sistnämnda åtgärderna innebär en satsning på 3,5  miljoner kronor.

Läs även mina blogginlägg – Hagalundsparken har fått en rejäl upprustning, – Nu kan du bada i Plaskis igen, – I dag invigdes tvärbanan, sträckan Solna Centrum-Solna station.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s