Välkommen till Solna och Solnahallen Ricoh Handboll

Ricoh Handboll Guld

Handbollens eget Åshöjdens BK  –Ricoh Handboll etablerar sig i Solna och kommer under sin första säsong i högsta divisionen – Elitserien – att bli en Solnaklubb och spela sina hemmamatcher i Solnahallen. Och så konstigt är väl inte det.  Ricoh Sverige har sitt huvudkontor för Sverige på Röntgenvägen  i  Solna  – i  Stora Blå som huset kallas för till vardags. Och det är knappast fel att etablera sin verksamhet i en av Sveriges mest framgångsrika idrottsstäder och med Solnahallen som hemmaarena.

Genom att Ricoh Hanboll etablerar sig i Solna kommer Solna att ha topplag i de stora lagidrotterna fotboll, ishockey, basket, handboll, innebandy och bandy antingen för herrar eller damer eller både och. Imponerande för en stad av Solnas storlek och få städer kan konkurrera med oss med så många lag inom stora lagidrotter.

I min ungdom spelade jag själv handboll i Göteborgsklubben GIK Wasaiterna och var förmodligen vid den tiden Sveriges yngste handbollsdomare – blott  12 år gammal. Och skötte under fyra år dessutom  den otacksamma uppgiften som kassör. Det känns därför väldigt roligt att till hösten kunna gå och titta på Elithandboll i Solnahallen. Och jag ser fram emot derbyt mot Hammarby.

Och snabbt har det gått för klubben. Klubben startade 2007 under namnet Carl Lamm HF och spelade i division 4. Magnus Idén och Patrik Holmstöm jobbade på Carl Lamm och hade ett förflutet i Hudiksvallslaget Strand. De blev åter tända på idén att spela handboll efter att ha sett Hammarby möta Skövde i SM-finalen. De frågade företagets VD om de fick ”låna” företagsnamnet och fick ja.

De fortsätter upp i seriesystemet och byter namn till Ricoh handbollsklubb när Ricoh Sverige förvärvar Carl Lamm. Säsongen 2010-2011 spelar de i division 1 och 2011-2012 går de upp i Allsvenskan. I mars i år vann de serien och spelar i Elitserien under säsongen 2014-2015.

Det är en fantastisk resa föreningen har gjort. Att många spelare har jobbat på Ricoh och stöttats ekonomiskt av en huvudsponsor skall inte underskattas. Men ett handbollskunnande måste till – och det verkar ju klubben ha i stora mått.

Jag vill önska er lycka till och jag hoppas att AIK Handboll och ni kan få ett bra samarbete. Det kan finnas förmågor som ni kan utveckla till elitspelare.

Bilden är tagen den 19 mars i år när Ricoh Handboll gick upp i Elitserien.

Fakta om Ricoh Sverige

Vi erbjuder ett brett utbud produkter, tjänster och heltäckande lösningar för kundernas IT-miljöer. Vi finns på 26 orter i landet och våra kunder har alltid tillgång till vår rikstäckande service och support samt utbildning. Våra användarvänliga produkter bygger på monga års egen teknisk innovation inom utskrifts- och dokumenthantering. Vi samarbetar dessutom med de bästa tillverkarna av t.ex. datorer, servrar, kommunikation, nätverk, ip-tlefoni, audio-video samt talhantering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s