Över 1000 nya hyresrätter byggs i Solna

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De senaste månaderna har kommunstyrelsen och stadsbyggnadsnämnden beslutat om att påbörja planeringen av flera projekt som helt eller delvis innehåller hyresrätter. De kommer att byggas i Huvudsta, Råsunda, Frösunda och Bergshamra.

Det största enskilda projektet är 160 nya hyresrätter i kv Ballongberget i närheten av Solna station i stadsdelen Frösunda. Det är Diligentia som vill bygga dessa på sin egen mark. En annan fördel med detta projekt är Diligentia och Solna stad har kommit överens om att bygga en bro över Kolonnvägen mellan där målbron i dag slutar och till Frösunda. Detta gör det betydligt lättare för alla som bor i Ballongberget och Frösunda att ta sig till Solna station och Arenastaden.

Ett annat viktigt projekt är byggandet av 70 hyresrätter som trygghetsboende vid Skoga äldreboende, Jungfrudansen i Huvudsta. Det är den kommunala bostadsstiftelsen Signalisten som kommer att bygga och förvalta dessa lägenheter som riktar sig till boende i Solna som är över 70 år och vill ha tillgängliga lägenheter, gemensamhetslokaler och bra service.

I dag på stadsbyggnadsnämnden kommer vi ge förvaltningen i uppdrag att ta fram en plan för 40 lägenheter på ett parkeringsgarage i kvarteret Sfären i Bergshamra. Fastighetsägare är Stena Fastigheter.

I två olika projekt i Råsunda och Huvudsta kommer det att bli 10 speciallägenheter i vardera projektet som kommer at bli hyresrätter. De övriga lägenheterna blir bostadsrätt.

Det innebär att staden har påbörjat arbetet med att bygga 290 nya hyresrätter i olika delar av staden.

Det pågår även byggnation av 141 hyreslägenheter vid Göran Perssons väg i Huvudsta där det är fastighetsägaren Wåhlins fastigheter som bygger. Stadsbyggnadsnämnden har även beviljat bygglov för 200 studentbostäder i Huvudsta som jag hoppas att vi kan ta första spadtaget för i höst.

Min förhoppning är att vi de närmaste månaderna kan besluta om byggandet av fler hyresrätter, b l a 400 student- och forskarbostäder vid Fogdevreten.

Sammanlagt är det 1031 nya hyreslägenheter på gång i Solna. Och fler kommer det att bli.

Av den allmänna debatten kan man få uppfattningen att det inte finns några hyresrätter i Solna. Solna är en av de kommuner i länet som har många hyresrätter. Över 40 % av alla lägenheter i Solna är hyresrätter vilket är en hög andel.

Från mitt partis sida – Folkpartiet vill vi fortsätta att bygga fler hyresrätter. Och vi kommer att se till att det byggs fler hyresrätter i Solna. Vi vill skapa en mångfald av olika boendeformer och där kommer hyresrätten även fram gent att spela en viktig roll i Solna.

Jag har skrivit blogginlägg om Trygghetsboende i Huvudsta, studentbostäder i Huvudsta och Wåhlins lägenheter här.

Bilden ovan är tagen vid den första sprängningen av 141 nya hyreslägenheter i Huvudsta.

 

11 svar till “Över 1000 nya hyresrätter byggs i Solna

  1. Var finns detaljplanen för nybyggnationen vid Ballongberget? Är det en gammal detaljplan? Finns bilder på planerade hus och bro?

    • TJ! I grunden är det en en gammal detaljplan som fastighetsägaren inte har utnyttjat till fullo. Några bilder på själva husen. Jag skall försöka att få fram bilder på bron som jag tänker lägga ut på bloggen nästa vecka i ett annat sammanhang. Mvh Anders

  2. Var kommer dessa nya hyreslägenheter vid Ballongberget ligga egentligen? Vad jag kan se finns det inte många lediga ytor att bygga på. Är tanken att bostäderna ska byggas på berget bakom där det idag är skog?

  3. Ping: Tillbaka | Livet i Frösunda

  4. Ping: Signalisten bygger nya hyresrätter i Råsunda och Bagartorps centrum |

  5. Var har man tänkt att barnen i dessa hyresrätter ska gå i skolan?

  6. Ping: Tusen nya hyreslägenheter till Solna. Blev du också lurad? - Solna Forum

  7. Ping: Tusen nya hyreslägenheter till Solna. Blev du också lurad? | SolnaPol

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s