Varför vågar inte Folkets Husföreningen lämna ut avtalen med Riksbyggen om markförsäljningen vid Råstasjön?

När tidningen ETC uppdagade att flera socialdemokrater genom sitt engagemang i Folketshus-föreningen varit inblandade i försäljningen av mark till Riksbyggen AB, bad Alliansen i ett öppet brev oppositionsrådet Arne Öberg (S) att lägga korten på bordet gällande affären. Det som efterfrågades var hur avtalet såg ut mellan Folkets hus och Riksbyggen.

Enligt ETC har avtalet gett Folkets hus 10 mkr för marken innan staden  genomfört naturvärdesinventeringen och ens sammanställt  remissvaren om den nya detaljplanen. Då passar Folkets Husföreningen, där alla förtroendevalda är socialdemokrater på att sälja marken. Dessutom kan eventuellt  mer pengar betalas ut om exploateringsgraden ökar.

Ordföranden för Råstahems  Folkets  Husförening lämnar inte ut handlingar till oss politiker och kan bara tänkas lämna ut avtalet till Solna stad om dess företrädare inte offentliggör avtalet och accepterar klausulen om yppandeförbud.

Då vare sig Råstahems Folketshus Förening eller Riksbyggen är börsnoterade eller ägs av börsnoterade ägare kan jag knappast se att det finns någon anledning att inte offentliggöra avtalet.

Jag kan inte tolka detta på annat sätt än att avtalet innehåller delar som  inte tål offentlighetens ljus och som skulle på ett ofördelaktigt sätt visa på socialdemokraternas dubbelspel i frågan.  I januari 2013 sa Socialdemokraternas ordförande i Solna Gösta Mårtensson att bygga vid Råstasjön är som att bygga i Hagaparken. Den 1 juli samma år tecknar Folkets Husföreningen , som helt styrs av socialdemokraterna, ett avtal om att sälja sitt markområde vid Råstasjön för minst 10 miljoner kronor.

3 svar till “Varför vågar inte Folkets Husföreningen lämna ut avtalen med Riksbyggen om markförsäljningen vid Råstasjön?

 1. Du sitter ju fn i Solnas ledning, och Solna är majoritetsägare i föreningen. Som ägare kan Solna få ut avtalet, så varför larvar ni er om detta?

  På samma sätt undrar jag och många andra hur det är med de hundratals miljoner som Solna satt på spel i sona utfästelser till PEAB och de andra i Arenabygget.

  Er upprördhet nu är något planerat, ni har vetat om denna försäljning i ett år, men ni valde att ta upp det nu för att försöka föra Solnaborna bakom ljuset.

 2. Ankarstock! Med tanke på hur du resonerar i dina inlägg så förstår jag att du har klara vänstersympatier. Visst vi kan få ut avtalen men vi får inte yppa något om dess innehåll. Vad har socialdemokraterna att dölja. För övrigt är vårt inflytande marginellt i Folkets Hus föreningen då hela beslutsstrukturen är upplagd på det sättet att sossarna kan styra och ställa hur som helst i organisationen. Partibossarna Gösta Mårtensson och Arne Öberg, som andelsägare, har tillsammans större inflytande än Solna stad. Tro det om du vill men det var ETC som informerade mig om affären. Någon inom Folkets husföreningen har läckt till ETC om affären. Resten av diskussionen får vi ta på måndag. Mvh Anders

  • Man ska vara försiktig att döma en person och placera in i ett vänster/högerläge. Röstade tyvärr Alliansen lokalt i förra valet, men är djupt besviken på att ni inte vill lyssna på opinionen.

   Som nu igen, du väljer att negligera frågan om PEAB och Solna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s