EU skall bli skarpare, effektivare och smalare

Europaväska

I dag börjar folkpartiets EU-kampanj i Solna i samband med Valborgsmässofirandet på Skytteholm och i morgon (1 maj) kampanjar folkpartiet i Bergshamra, Huvudsta, Filmstaden och Solna Centrum.

I EU-valet känns extra viktigt i år. De beslut som fattas i EU påverkar Sverige och oss svenskar på många sätt. Exempelvis påverkar EUs beslut 50 % av alla beslut som tas i en vanlig kommun.

Krisen i Ukraina och de ekonomiska problem som finns  i Europa kräver mer samarbete inte mindre. EU behöver stärkas när det gäller utrikespolitiken och EU måste skarpare markera mot Ryssland och deras agerande i Ukraina. Det är inte mer av protektionism som behövs. Den inre marknaden behöver hela tiden stärkas och att människor kan arbeta och studera i ett annat Europeiskt land skapar nya möjligheter.

Det internationella rätts- och polissamarbetet behöver utvidgas och miljöfrågorna gör inte halt vid nationsgränserna. Två områden där EU är det naturliga forumet.

EU får klä skott för mycket. Men  utan EU hade inte Europa utvecklats på ett positivt sätt. När jag växte upp var möjligheten att arbeta och studera utomlands begränsade. EU har gjort detta möjligt. Det har gjort oss alla rikare. På samma sätt har EU underlättat att köpa ett  hus i ett annat Europeiskt land. Och vi skall inte glömma att utan EU hade det varit skyhöga mobiltelefonräkningar precis som när du ringer från länder utanför Europa.

EU har underlättat livet för oss alla på olika nivåer. Mycket är gjort och mer behöver göras. Genom EU kan vi som ett litet land få ökat inflytande på viktiga områden som handel, brottsbekämpning, djurskydd och miljö.

Jag är glad att folkpartiet är det ända riktigt EU-positiva partiet i riksdagen. Vi säger inte nej eller nja. Vi säger ja till Europa och det är jag stolt över. Och vi ger oss inte förrän vi har gjort EU skarpare och smalare. Tycker du som jag är folkpartiet ett bra alternativ för dig i EU valet den 25 maj.

 

 

Ett svar till “EU skall bli skarpare, effektivare och smalare

  1. Det där att hälften av alla kommunala beslut beror på EU-beslut borde bekymra oss liberaler. En allt större del av riksdagens beslut tas också efter direktiv från Bryssel. Det blir ljusår mellan medborgare och beslutsfattare. Liberalers huvuduppgift är som bekant att värna frihet och demokrati, inte att hylla överheten. Jo, jag röstade för svenskt medlemskap i EU och vill förstås att vi stannar i unionen,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s