Klartecken för en tredje ishall i Ritorp/Ulriksdals IP

Kommunstyrelsen har nu gett stadsbyggnadsnämnden i uppdrag och bygga den tredje ishallen på Ulriksdals IP. Förslaget innebär att en tredje ishall uppförs i direkt anslutning till de två tidigare ishallarna på Ulriksdals Idrottsplats (Ritorp). Syftet är att erbjuda barn- och ungdomsverksamheten fler och bättre träningstider. Den nya ishallen föreslås även innehålla kompletterande omklädningsrum och förråd för att möta behoven på idrottsplatsen. Sammantaget bildar de tre ishallarna en sammanhållen anläggning med isytor, omklädningsrum, förråd, kontor, driftutrymmen mm för Solnas föreningar för isidrott. Stadsbyggnadsnämnden och kultur- och fritidsnämnden, som båda styrs av folkpartistiska ordförande, kommer nu att samverka inför det fortsatta arbetet inför upphandlingen.

Genom den tredje ishallen skapas det ett riktigt iscentrum i mitten av Solna. Isidrotternas motsvarighet till Skytteholms IP där flera idrotter kommer att samsas i de tre ishallarna. Det ger föreningarna stora möjligheter att utveckla idrotterna och ta emot fler unga förmågor.

Det känns bra att staden har kommit till beslut om den tredje ishallen. Under den här mandatperioden kommer vi även att färdigställa och inviga Ulriksdalshallen för olika inomhusidrotter. En ny viktig hall som kommer att förändra förutsättningarna att bedriva inomhussport i de norra stadsdelarna. Folkpartiet har drivit på för att det skulle byggas en fullstor hall. En annan viktig fråga som folkpartiet har drivit är att staden behöver en modern och större simhall. Vasalundshallen har rustats upp och kommer att tekniskt fungera väl under en övergångsperiod men är ingen långsiktig lösning för en stad som inom  10-15 kommer att ha 90.000 invånare. Vi ger oss inte förrän staden har en ny modern simhall.

Bakgrund: På Ulriksdals IP bedriver idag AIK hockey verksamhet med damlag och ungdomsverksamhet. Dessutom bedriver Solna sportklubb(ishockey), Ulriksdals sportklubb (ringette), Solna konståkning(konståkning) och Skating & Dance Academy (konståkning) verksamhet på Ulriksdals IP. Idrottsplatsen används också av Solna gymnasium och för allmänhetens åkning.

Bilden ovan är från invigningen av den andra ishallen medgemensam uppvisning av ishockyspelare, Ringettespelare och konståkare.

2 svar till “Klartecken för en tredje ishall i Ritorp/Ulriksdals IP

  1. Anders! Det glädjer mig mycket att se att Solna satsar på idrott utöver fotboll. Vi uppskatttar verkligen att du och folkpartiet inte ger upp tanken om en modern, flexibel och långsiktigt tryggad bassäng (50m) för Solna befolkning lik den som Järfälla fattat beslut om ( http://www.jarfalla.se/nyheter/nyheter-innevarande-ar/2014-04-09-ny-simhall-i-jarfalla-2016.html ) . Jag förseslår dock att du först diskuterar frågan med Moderaterna som hitintills visat ett mycket litet intresse för frågan. Samtliga partier i Solna (V, S, Fp, Kd, C) är nu för ett beslut om en ny simhall utom Moderaterna. Simhälsningar Jörgen

  2. Hej!
    Nu när ni planerar den nya hallen skulle det vara väldigt bra om ni även planerade in ytor för fys i hallen. Som det ser ut idag får konståkningens utövare fysa i entrén med hopprep och sina bollar. Även hockey killarna får springa runt i ishallen. Ett litet gym som fanns gamla Ritorp skulle vara fantastiskt för alla som tränar i ishallen oavsett det är pojkar eller flickor! Med vänliga hälsningar Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s