117 nya lägenheter i Ingenting, Huvudsta

 

Idag var jag i egenskap av stadsbyggnadsnämndens ordförande med och tog det första spadtaget för 117 st bostadsrättslägenheter i det nya bostadsområdet (kv Ektorget) Ingenting i Huvudsta inte så långt i från Västra Skogens tunnelbanestation. Det är  HSB som är byggherre och det är Skanska som bygger.

Det är på många sätt ett intressant område med många kvaliteter. Det har historia med anknytning till 1700-talet med skulptören Sergel och Carl Mikael Bellman. SBL-området som kallades för tidigare är ett av modernismens viktigaste äldre områden med den världsberömde Gunnar Asplund som arkitekt.

Området får en tydlig stadskaraktär med tydliga kvarter, torg, affärer i bottenvåningarna och en elegant arkitektur i harmoniska färger.

Området har  ett ypperligt läge där det tar 7 minuter till T-centralen med tunnelbanan, du promenerar till Solna Centrum på 15 min och Ulvsundasjöns strandpromenad med b l a  Pampas Marina, Huvudstabadet och Augustendals 4 H-gård  alldeles i närheten.

Med på bilden är från vänster undertecknad, Anders Svensson, VD HSB Stockholm och Fredrik Gustavsson, projektchef på Skanska.

Läs mer om Ingenting på Solna stads hemsida, HSBs hemsida och i ett tidigare blogginlägg som jag skrivit om området.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s