Nu kan du betala p-avgiften med mobilen i Solna

Från och med i dag (4 mars) kan du som parkerar på Solnas gator betala p-avgiften med hjälp av mobilen. Solna stad har tecknat avtal med Easypark som levererar betaltjänsten för smarta mobiler, som ett komplement till p-automaterna.

Jag är glad att vi nu inför ett smart och samtidigt etablerat alternativ till p-automaterna. Det här kommer underlätta för många av oss som bor eller arbetar i Solna, eller som besöker oss. Vi har fått många önskemål om att kunna betala p-avgiften på ett smidigt sätt, utan att behöva leta efter en p-automat.

Taxan för att betala med appen är densamma som i p-automat. Däremot slipper du att leta efter automater eller mynt. Istället dras avgiften från ditt betalkort.

Med appen betalar du endast för den tid som bilen står parkerad, och det går enkelt att förlänga tiden och slippa risken med böter. Utöver det går det bland annat att se parkeringshistoriken i appen och få kvitton skickade med e-post.

Samtidigt som detta system införs så håller staden på att byta ut alla gamla parkeringsautomater så att det det kommer att finnas möjligheter att betala med mynt, bensinkort och betalkort på alla automater

Läs mer om systemet på Solna stads hemsida.

Så här gör du för att komma i gång. Ladda hem appen för iPhone

https://itunes.apple.com/se/app/easypark/id449594317?mt=8, Android

https://play.google.com/store/apps/details?id=net.easypark.android eller Windows

http://www.windowsphone.com/sv-se/store/app/easypark/3f0bb9a9-23a6-4ec8-a91e-cf8878b3bb75 .

Registrera dig med ett betalkort direkt i appen eller på Easyparks hemsida. Easypark skickar en dekal som ska sitta på vindrutan. Parkeringsvakten ser då direkt att du använder mobiltjänsten, och kan snabbt kontrollera i sin handdator att det finns en pågående parkering.

Läs mer om hur du använder tjänsten och ansluter dig på Easyparks hemsida.

https://easypark.se/sa-funkar-det/sa-fungerar-easypark/

One response to “Nu kan du betala p-avgiften med mobilen i Solna

  1. Användbarheten hos EasyPark är otroligt mycket bättre än Solna Centrums parkeringsautomater. Flexibilitet, men framförallt snabbhet. Hur tänkte Solna Stad när man i modern tid upphandlar parkeringsautomater där varje transaktion tar 45-60 sekunder? Lägg på det en kö på 3-5 personer samt att man tvingas checka både in och ut. Det blir enormt mycket väntetid. Räkna gärna den sammanlagda väntetiden hos samtliga kunder under en månad. Det blir ganska många timmar som skulle kunnat användas till något mer samhällsnyttigt än att vänta på en parkeringsautomat.

    Så tummen upp för alternativet EasyPark. Däremot tycker jag att det är orimligt att kunderna ska behöva betala mer för detta betalningsalternativ (15% av parkeringsavgiften, minst 5kr). Parkeringsbolaget tjänar på att kunna ha färre automater, mindre tömning av mynt och påfyllning av parkeringslappar/kvitton samt gladare kunder som slipper strul med automater. Det är alltså en lösning som gynnar både parkeringsbolag och kund. Då är det inte rimligt att lägga en extra kostnad på kunden!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s