181 nya studentbostäder i Huvudsta

Vid stadsbyggnadsnämndens sammanträde den 19 februari beviljades bygglov för totalt 181 nya studentlägenheter i centrala Huvudsta. Bostäderna får ett bra läge med närhet till både tunnelbana Västra  Skogens tunnelbanestation och affärerna vid Västra Skogen och Huvudsta centrum samt strandpromenaden vid Huvudsta strand.

Det beviljade bygglovet gäller för nybyggnad av 2 stycken flerbostadshus med 9 våningar. Huset innehåller 181 studentlägenheter varav 167 stycken utförs som 1 RoK om 25 kvm och 14 stycken utförs som 2 RoK om 32 kvm. I bottenvåningen finns bland annat tvättstuga, förråd, grovsopor, miljöstation och postfack. De två bostadshusen byggs i i vinkel och ligger längs med Armégatan. Byggnaderna är utformade som loftgångshus med loftgången vänd mot söder och väster. Parkeringsplatser för cyklar kommer finnas både inne på gården och bredvid ingången till respektive lägenhet.

Solna fortsätter att vara i en klass för sig när det gäller studentbostäder. En tidigare genomgång från Stockholms studentkårers centralorganisation visar att Solna erbjuder 2 600 studentbostäder. Det motsvarar drygt 20 procent av studentbostäderna i hela Stockholms län. Räknar man bort Stockholms stad finns fler än hälften av länets studentbostäder i Solna.

Vi planerar för ytterligare 400 student- och forskarbostäder i Fogdevreten, Hagastaden. Läs mer om detta i ett tidigare blogginlägg:

Ett svar till “181 nya studentbostäder i Huvudsta

  1. Ping: Över 1000 nya hyresrätter byggs i Solna |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s