Nu kan det bli solpaneler på Solna stadshus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu kan det bli solpaneler på taket på Stadshuset. Den frågan har diskuterats under en längre tid i staden men det har inte varit möjligt att förlägga dessa på taket då panelerna skulle placeras högre än gällande högsta höjd för byggnader som finns med anledning av de säkerhetskrav som gäller för Bromma flygplats.

Den 19 december fattade transportstyrelsen ett nytt beslut om högsta höjder för bl a bebyggelse i Solna, som gör  det möjligt att bygga högre hus i Solna och därmed även att placera solpaneler på Solna stadshus. Råsunda Förstads AB, som är ägare till Solna stadshus, har därför lämnat in en ny ansökan om att placera solpaneler på taket. När detta är beviljat, kan bolaget, då förfrågningsunderlaget redan är klart, omedelbart starta en upphandling av projektet.

Nu hoppas jag att allt går vägen när det gäller bygglovet och upphandlingen så att vi kan få solcellerna på plats. Det är inget revolutionerande beslut men det är ett steg i rätt riktning för att göra Solna miljövänligare.

2 svar till “Nu kan det bli solpaneler på Solna stadshus

  1. Häftigt men ta nu tag i de verkligt viktiga frågorna, dvs Solna City och förtätning längs med hela Solnavägen ner till Karolinska. 🙂 Det toppar min önskelista för 2014.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s