Nya bostäder i Huvudsta i AIKs färger svart och gult

Styckjunkaren Huvudsta

Det blir 104 nya bostäder i Huvudsta, i kv Styckjunkaren vid Armégatan alldeles i närheten av Västra Skogens tunnelbanestation. I veckan beviljade stadsbyggnadsnämnden bygglov för de två husen, sex och tio våningar höga. Byggherre JM. Det är ovanligt många små lägenheter, 36 % av lägenheterna är ettor och tvåor. Det är en tydlig trend att byggherrarna bygger fler mindre lägenheter,viket kanske inte är så konstigt med tanke på att Solna är den kommun i landet efter Åsele som har flest singelhushåll.

Det som är speciellt med husen är färgsättningen. Fasaderna utgörs av brunsvart tegel. I kontrast till det brunsvarta teglet utförs fönster, dörrar och balkongfronter i aluminium, i en guldfärgad kulör. Och gröna tak blir det också. Ett hus speciellt för AIK-are?

4 svar till “Nya bostäder i Huvudsta i AIKs färger svart och gult

  1. God Jul & Gott Nytt År!

  2. Bra! Fortsätt förtäta längs med Armégatan och Storgatan, dra gärna fram husen hela vägen till gatan också så kanske det kan bli stad av Huvudsta en vacker dag. God jul och tack för en bra blogg!

  3. Ping: Många nya små lägenheter byggs i Huvudsta. |

  4. Stefan Samuelsson

    Detta är samma projekt som JM kallar för ”Dragonen” antar jag?
    Det är förvirrande när kvartersnamn och byggprojektsnamn kan heta helt olika saker. Nåväl, mycket bra att Solna fortsätter utvecklas och att bostadsbyggande prioriteras. Kommuner i Stockholm som släpar efter kommer att få stå i skamvrån. Solna är inte ett av dom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s