Möbelbutiken ReFurn etablerar sig på Bergshamra torg

Möbelbutiken ReFurn etablerar sig på Bergshamra torg i januari 2014. Det är en speciell möbelbutik. ReFurn samlar in gamla möbler och ser till att de får ett nytt liv hos en ny ägare. De renoverar även möbler om det behövs innan försäljning. Tillsammans med sina kunder och samarbetspartners har de sedan starten 2009 sett till att hundratusentals möbler och föremål fått ett andra, tredje eller fjärde liv istället för att brännas eller läggas på deponi. Företaget har redan butiker i Hammarby Sjöstad och Årstadal och det här blir den första butiken på norrsidan av länet.

En viktig del av stadens Bergshamrastrategi är att Signalisten skall hyra ut så många lokaler som möjligt på Bergshamra torg. I mars etablerar sig Fitness 24 i fd restaurant Mores lokaler. Och fler företag är på väg att etablera sig på torget. Det är mycket bra att Signalisten tecknar  avtal med nya företag och förnyar avtalen för befintliga hyresgäster. Det ger möjligheter för att det skapas en bra mix av olika företag som ger varandra kunder och att torget kan återfå delar av sin forna glans.

Jag gillar ju gamla möbler och prylar så jag kommer att besöka butiken så fort den öppnar.

Läs även mina blogginlägg om Bergshamrastrategin, Fitness 24 och om ökade öppettider för biblioteket.

Ett svar till “Möbelbutiken ReFurn etablerar sig på Bergshamra torg

  1. Vi hälsar ReFurn välkommen. Det passar utmärkt in i den vision för Bergshamra torg som Bergshamrapartiet har framfört. Läget i Ekoparken bör betonas och Bergshamra skall få en egen profil med tema kultur och ekologi. Där passar ReFurn in tillsammans med återanvändning på alla nivåer, från second hand via vintage, antikvariat, konstgallerier till mer och mindre exklusiva antikvitetsaffärer. Och en Bondens marknad.
    Signalisten säger att de har en plan – men den är hemlig. Nu kommer det en pusselbit då och då, men de passar inte ihop. Affärsinnehavare som finns är uppsagda och måste flytta till nya lägen för att fullfölja inaktuella idéer. Och det droppar ner udda verksamheter i svårförståeliga lägen.
    Vi efterlyser en vision för Bergshamra torg. Om inte Signalisten klarar det bör ägaren, Solna stad, hjälpa till. Att ha som mål att hyra ut så många lokaler som möjligt räcker inte!
    En strategi behöver ett mål – en vision!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s