När blir det en ny skola i Järvastaden?

Varje gång jag besöker Järvastaden, oavsett om jag har bedrivit valrörelse, invigt parker eller skulpturer, eller varit där av andra anledningar är det alltid en fråga som står överst på dagordning – När får vi en skola i Järvastaden?

Och den frågan beslutade vi om på kommunstyrelsen i kväll när vi beslutade om stadens lokalförsörjningsstrategi för åren 2014-18. Men först en liten återblick. Just nu pågår bygget av en helt ny skola på den gamla kapplöpningsbanan på Ulriksdal. Det är en mycket modern skola för 900 elever med moderna undervisningslokaler, tillagningskök och en multisporthall. Den kommer att vara klar till hösttermin 2014 och då kommer alla elever på den nuvarande Bagartorpsskolan att flyttas över. Inledningsvis kommer ca 600 elever att gå i skolan. Troligtvis kommer de flesta eleverna att komma från Frösunda, Ulriksdal, Bagartorp, Agnesberg, Råstahem  och Järvastaden. Det finns därför möjligheter att ta emot fler elever de närmaste åren.

Beslutet i kommunstyrelsen innebär att staden ska planera för en ny skola i Järvastaden i takt med att norra Solna växer. Varje halvår ska förvaltningarna, särskilt barn- och utbildningsförvaltningen och stadsbyggnadsnämnden, stämma av när behovet av en ny skola uppstår och då efter beslut i kommunstyrelsen kunna trycka på knappen för bygget av en ny skola. En detaljplan för en ny skola finns redan.  En ny skola i Järvastaden är en högt prioriterad fråga för alla de barnfamiljer som har bosatt sig i Järvastaden.

Läs mer om den nya skolan i Ulriksdal.

Ett svar till “När blir det en ny skola i Järvastaden?

  1. Bra information. Här kommer ett lästips på hur min hemstad Göteborg gör inför byggandet av ny grundskola i Tynnered: http://goteborg.se/wps/poc?urile=wcm%3Apath%3Agoteborg.se%2FAktuellt%2F0e564b29-225f-4e6b-8907-7911cfa0944a&page=nyhetsarkiv.nyhet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s