Julmarknad i Filmstaden utan snö -det blev kul ändå.

JulmarknadFilmstaden

I dag, på första advent, genomfördes den traditionella julmarknaden i Filmstaden. Det var mycket folk i rörelse trots att den riktiga julkänslan inte infann sig p g a att inte en ända snöflinga syntes på marken. Det var mycket som lockade: saffransvåfflor, filmiska julklappar, loppis, körer och sist men inte minst jultomten.

I Portvaktsstugans våffelkafé bjöds det på frasiga saffransvåfflor med lingongrädde och nybryggt kaffe i porslinskanna. På Filmstadens torg stod handlare redo att hjälpa besökarna  och utanför entrén till SFs huvudkontor kunde besökarna göra loppisfynd.

En del prövade lyckan i  lotteriet eller filmhjulet. De två gästande filmsällskapen Thor Modéens vänner och Ekmansällskapet som sålde filmer och andra pinaler. Många barn lockades till Filmstadens egen tomte och den som ville kunde lämna över sin önskelista till honom eller lyssna till klassiska sagor.
Många hjälpte till att klä  Filmstadengranen! Julsånger hör julen till. Från scenen hördes körsång och runt omkring i Filmstaden blev det pop up-framträdanden av Sunlight Chorus.

Filmen och filmhistorien var naturligtvis närvarande! SF hade matinévisning och för alla nyfikna visades Filmen om Filmstaden i den K-märkta visningssalongen Operan. Den som var  extra vetgirig kunde följa med på en filmhistorisk vandring där vår guide Berit Fransson visade runt i området. Du vet väl att Filmstaden är platsen där filmskapare som Greta Garbo, Gösta Ekman, Ingrid Bergman och Ingmar Bergman verkade? Historien sprider fortfarande stjärnglans över området som nu ger plats åt den mest filmiska av alla julmarknader!

Det blivit en riktigt kul eftermiddag. Även jag passade på att handla. Jag köpte fem paket röda Herrgårdsljus av AIKs unga kvinnliga fotbollsspelare och ett vörtbröd från det lokala bageriet.

Julmarknaden i Filmstaden genomförs varje år av Stiftelsen Filmstadens Kultur i samverkan med föreningar och företag. Efter en sådan här dag är jag en stolt ordförande för Stiftelsen som ännu en gång har lyckats genomföra ett välbesökt arrangemang.

Läs även om Stiftelsens animeringskurs för barn i Filmstaden under höstlovet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s