Första sprängningen för 141 hyresrätter i Huvudsta

SAMSUNG CAMERA PICTURESFör någon timme avlossade  jag tillsammans med Lars Erik Einerman, Midroc, Leif Wåhlin, Wåhlin fastigheter   de första sprängningen för 141 hyresrätter på Göran Perssonsväg i Huvudsta (kv Rödlöken). Projektet började som 60 bostadsrätter och 40 hyresrätter men bolaget bestämde sig under arbetets gång  att bara bygga hyresrätter och dessutom göra fler mindre lägenheter så 100 lägenheter blir 141. För att vara ett hyresrättsprojekt i Solna är det många lägenheter på en gång.

Det kommer säkert att bli ett mycket populärt projekt. Wåhlin fastigheter har under lång tid arbetat med att förvalta hyresfastigheter. Bostäderna kommer att ligga i närheten av Huvudsta Centrum. Med tunnelbanan tar det  bara 10 minuter  till centralstationen. Skolor och förskolor finns i närheten. För den som vill njuta av naturen ligger Ulvsundasjön med dess strandpromenad bara några hundra meter från de kommande husen.

Jag är tycker att det är mycket bra att det byggs fler lägenheter i Solna. Och det är särskilt intressant att det byggs 141 hyreslägenheter som det finns stor efterfrågan på.

När första visningslägenheten är klar lägger företaget ut en intresseanmälan på sin hemsida där intresserade kan ansöka om lägenhet. En del lägenheter fördelas via bostadsförmedlingen. Det kommer att finnas lägenheter från 2 till 5 rum och kök

Vill du läsa mer om bostäderna kan du läsa ett tidigare blogginlägg jag skrivit om projektet.

6 svar till “Första sprängningen för 141 hyresrätter i Huvudsta

 1. Utmärkt! Det behövs fler hyresrätter i Solna. Hoppas att Signalisten kan komma med ett bra förslag i Bergshamra också. De har ju som målsättning att bygga 1000 lägenheter i Solna för de pengar de fick för att sälja delar av Blåkulla. För snart fem år sedan kom ett förslag med 150 lägenheter, som förkastades av bergshamraborna eftersom det var dåligt förankrat och inte tog hänsyn till de lokala förutsättningarna. Sen har processen gått i stå.
  Ett nytt delförslag har också dragits tillbaka och nu är man tillbaka vid utgångspunkten. Varför inte överlåta byggrätten till Wåhlin, som verkar vara mer lyhörda! Trots att Bergshamra ligger i Nationalstadsparken med dess restriktioner, så finns det några ställen där det går att bygga. För exempel läs Medlemsblad nr 3 på http://www.bergshamrapartiet.se!
  Och däckar man över blir det utrymme för både, Wåhlin, Signalisten och andra att bygga.

 2. Jättebra! Just Huvudsta skulle må bra av en omfattande förtätning. Det är inte klokt att ett ställe som ligger så nära innerstan kan få ha så låga exploateringstal. Det finns jätteytor överallt som kan bebyggas (många rent värdelösa, t.ex. den stora asfalterade ”flyglandningsbanan” intill Storgatan) och omvandla Huvudsta till en levande stadsdel. Märkligt att det inte redan gjorts, men jag antar att det beror på en markreservationer inför framtida infrastruktur, en modernistisk stadsplanering i grunden och annat.

  Huvudsta/Västra skogen/Solna strand borde vara Solnas nästa stora utvecklingsområde efter Arenastaden och Solna City/Solnavägen.

 3. Anders, hur går det med Biliatomten? När faller domen och när kan planen förväntas vinna laga kraft om allt går rätt väg?

 4. Ping: Över 1000 nya hyresrätter byggs i Solna |

 5. Ping: 6000 hyresrätter kan byggas i Solna, 1420 på G nu! |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s