Mall of Scandinavia får radhus på taket

Stadsbyggnadsnämnden fattade igår (18/9) beslut om att bevilja bygglov för att bygga bostäder på Mall of Scandinavias tak. Det blir femtiotvå radhus som kommer att byggas intill de fem flerbostadshus(som byggs på sidan av Mallen) som redan beviljats  bygglov. Det rör sig om fyra olika typer av radhus i varierande höjd och utformning,  4-6 rok och med en bruttoarea från 122-156 kvm, varav flera kommer att ha balkonger eller terrasser med utsikt mot Råstasjön. Färgsättningen kommer att gå i grått och vitt. På taket kommer det att finnas mycket  grönska samt två lekplatser som också kan fungera som mötesplatser för de boende. Det känns mycket glädjande att nu kunna ge klartecken för detta spännande byggprojekt, ytterligare ett tecken på att Solna stad tänker framåt och uppåt.

Solna har tidigare beviljat bygglov för radhus och lägenheter på befintliga tak. Läs mina tidigare blogginlägg: I Solna bygger vi lägenheter och radhus på taken, hyresrätter och ägarlägenheter på taket i ett gammalt kontorshus i Solna. Läs även mitt senaste inlägg om att bygga på tak: Shells gamla huvudkontor får radhus på taket. 

Läs även mer på Solna stads hemsida om radhusen.

Bild

4 svar till “Mall of Scandinavia får radhus på taket

  1. Bra beslut. Men i grunden förstår jag inte hur MoS går ihop med alliansens visioner om ett mer stadsmässigt Solna. Stad för mig är tät bebyggelse, funktionsblandning och levande bottenplan – förort är köpcentrum, bostadsområden och döda bottenplan. MoS riskerar att underminera möjligheten att få till levande miljöer och kommersiella verksamheter i övriga Solna. Granfalk pratar gärna om stad men bygger förort – köpcentrum, trafikramper, tre vånings lamellhus i Frösunda osv.

    Om man nu ändå ska ha ett köpcentrum – varför inte öppna upp kartongen så att den ger något tillbaks till omgivningen? Varför dessa slutna väggar mot gatan? MoS känns väldigt 80-tal, precis som Solna centrum. Vi behöver inte fler funktionsspecifika slutna kartonger i Solna!

    Men som sagt, bra beslut. För att rädda misstaget som är MoS krävs massvis med bostäder i Arenastaden. Ett förslag (som ni säkert är medvetna om) är att bygga längs med Dalvägen mot Råsundasidan.

    • TJ! Det vet du säkert redan men för säkerhets skull vill jag informera dig om att det kommer att både bli bostäder på sidan av Moset och även 52 radhus på taket. Mall of Scandinavia har inte varit min prioritet men för att göra området levande runt Arenan är det inte helt fel då Mallet kommer att ha öppet till ca 21.00 och restauranten och biograferna senare än så. Hotellet är också viktigt för att skapa en levande stadsdel. Arenastaden vid Globen var alldeles för litet för att bli en intressant destination för shopping. För projektets ekonomi är det bra för i dagsläget får man bättre betalt för shopping än för kontor och bostäder. Mvh Anders

  2. Ping: Shells gamla huvudkontor får radhus på taket |

  3. Ping: I Solna bygger vi lägenheter och radhus på taken! |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s