Nattvandrare i Hagalund

nattvandringPå fredagen var vi en grupp politiker från folkpartiet, moderaterna och socialdemokraterna, boende, fältassistenter, Ett levande Hagalund och föräldranätverket som nattvandrade tillsammans i Hagalund. Vi ville med detta visa vår närvaro, öka tryggheten i området och samtala med de ungdomar och andra som var ute på kvällen.

Hagalund var denna kväll ganska lugnt. Det var ett 20-talet ungdomar från Hagalund som var ute i den sena kvällen och tidiga natten. Vid tolvtiden blev det lite spänt och några rutor krossades i Flaggskeppet och de patrullerande poliserna i området förberedde sig för en konfrontation. Den blev dock inte av och senare under kvällen försvann den ena ungdomen efter den andra hem. Det som var ganska slående var att det bara var yngre män som var ute. Tjejerna lyste med sin frånvaro(förutom bland oss nattvandrare).

Min bedömning är att vi i går kväll gjorde skillnad. Flera av de som nattvandrade bor i Hagalund eller känner väl till området – och även vilka ungdomarna var. Det tror jag hade en väldigt återhållande effekt. Hade något gått fel i går kväll hade de flesta ungdomarna kunnat identifieras. Och det var nog det som i går kväll gjorde att det inte hände något allvarligt – trots att det gick rykten att något skulle ske under kvällen. Och vi hade många bra samtal med ungdomarna och de boende i stadsdelen. Några nattvandrare besökte även Bergshamra och Bagartorp där det var helt lugnt under kvällen. Jag kan varmt rekommendera nattvandring som ett bra sätt att lösa konflikter och minska våld och skadegörelse. Några nattvandrare besökte även Bergshamra och Bagartorp där det var helt lugnt under kvällen. Vi kommer att fortsätta vår nattvandring i kväll, lördag, 25 maj. Varmt välkomna att delta. Alla goda krafter behövs. Vi träffas kl 22.00 vid Willys men det går givetvis att ansluta senare.

Tillägg: Nattvandringen på lördagskvällen blev väldigt lugn. Vi tre partier bjöd ungdomarna på korv med bröd och läsk. Och Sukri Demir såg dessutom till att det arrangerades en fotbollsmatch under lampans sken. Uppskattat initiativ.

På bilden ser du från vänster Elia Hanna (M), Giorgios Kontorinis(S),Marianne Damström-Gereben(Fp), boende i området, Sukri Demir(Fp) och ännu en boende i området. Och bakom Iphonkamran bloggaren själv.

3 svar till “Nattvandrare i Hagalund

  1. Mycket bra! Att vara politiker är att visa och ta både ansvar och initiativ. Våra förtroendevalda visar närvaro när det som bäst behövs. Alla krafter i samhället måste visa vilka värderingar som gäller i vårt demokratiska land. Våld är ett oacceptabelt medel för att visa missnöje.

  2. Ping: Folkpartiet har ett stort engagemang för Hagalund |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s