Folkpartiet träffade Nätverket för föräldraråd i Solna

Igår träffade vi från Folkpartiet representanter för Nätverket för föräldraråd i Solna. Nätverket är en sammanslutning av 29 föräldraråd vid förskolor i Solna, både kommunala och fristående. Nätverket är ett relativt nytt initiativ som syftar till att driva frågor för bättre förskolor i Solna, och att vara ett bollplank bland annat till oss i politiken.

Det var ett bra och konstruktivt möte! Nätverket hade förberett bra underlag och gjort en del egna beräkningar.  Framför allt lyfter nätverket fram några utmaningar för förskolorna i Solna:

a) Barngruppernas storlek, b) Tillgången på vikarier, c) Andelen högskoleutbildad personal, d) Behovet av en vision för förskolan i Solna.

De har också ett antal konkreta förslag till effektiviseringar, bland annat avseende IT-kostnader.

Initiativet med ett nätverk  är utmärkt! Det är viktigt med engagerade föräldrar och dialogen är viktig både på varje förskoleenhet och för staden som helhet. Eftersom det finns ett visst missnöje med förskolan är det också naturligt att föräldraråden organiserar sig och vänder sig direkt till  partierna i fullmäktige. För oss i Folkpartiet är det självklart att mötas för att diskutera och lära.

På stående fot är det inte möjligt för oss att lova förändringar, inte heller att bemöta alla förslag. Men de är ett viktig inspel i vårt fortsatta arbete och blir ett centralt underlag för Barn- och utbildningsnämndens diskussioner om verksamhetsplan och budget för kommande år och givetvis för kommunledningen.

Annonser

2 responses to “Folkpartiet träffade Nätverket för föräldraråd i Solna

  1. Pingback: Nätverket träffade Folkpartiet | Föräldraråd i Solna

  2. kristina karhunen

    Hej Anders!
    Bra att du träffade föräldrarnätverket. Jag tror på möten och dialog.
    Kristina Karhunen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s