Kommunfullmäktige antog detaljplanen för 200 nya studentbostäder i Huvudsta

Armegatan tegel 2

Kommunfullmäktige i Solna antog i går kväll , i full enighet, detaljplanen för 200 studentbostäder i kv Furiren i Huvudsta. De nya bostäderna ligger dikt an de redan befintliga 300 studentbostäderna i ett område som heter Strix och ligger vid Armégatan.

De nya bostäderna byggs i ett kanonläge för studenter. De nya bostäderna kommer bara att ligga några minuters promenad från Västra Skogens tunnelbanestation med ett tunnelbanetåg var tredje minut i högtrafik. Nära till Karolinska institutet, KTH och universitetet.  Det är inte långt att cykla till institutionerna eller till Stockholms City. Servicen är bra i närområdet med livsmedelsbutik och restaurant runt hörnet och i närheten finns den populära strandpromenaden Huvudsta strand.

Jag tycker att det är jättebra att vi nu har kunnat anta  detaljplanen efter ett tufft och komplicerat arbete. De 200 studentbostäderna är en av få nya studentbostäder som kommer att kunna påbörjas i länet i år. Tanken är att kunna påbörja bygget i höst om detaljplanen vinner laga kraft under våren och då kan studentbostäderna vara klara för inflyttning 2015.

Solna vill dra sitt strå till stacken för att öka antalet studentbostäder i regionen vilket är en viktig förutsättning för att Stockholmsregionen skall kunna utvecklas.

Ägare till de blivande bostäderna är Stiftelsen Stockholms studentbostäder (SSSB) som äger de 300 befintliga studentbostäderna Strix och till största delen  äger marken som bostäderna kommer att byggas på. Ett mindre markområde köps av Solna stad.

Solna stad planerar även i samarbete med fastighetsägaren Akademiska hus och HEBA fastigheter för 400 student- och forskarbostäder vid Fogdevreten i den blivande stadsdelen Hagastaden.

Solna står i en klass för sig när det gäller byggande av studentbostäder. En tidigare genomgång från Stockholms studentkårers centralorganisation visar att staden erbjuder 2 600 studentbostäder, vilket motsvarar drygt 20 procent av beståndet i hela Stockholms län. Räknar man bort Stockholms stad finns fler än hälften av länets studentbostäder i Solna.

Läs även mer om studentbostadsbyggandet i länet här.

Läs från SVT ABC här.

Ett svar till “Kommunfullmäktige antog detaljplanen för 200 nya studentbostäder i Huvudsta

  1. Ping: Marknadshyror löser inte bristen på studentbostäder |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s