200 nya studentbostäder i Huvudsta

Armegatan tegel 2Stadsbyggnadsnämnden beslutade i går, i full enighet, att godkänna planen för 200 studentbostäder i kv Furiren i Huvudsta. De nya bostäderna ligger dikt an de redan befintliga 300 studentbostäderna i ett område som heter Strix och ligger vid Armégatan.

De nya bostäderna kommer bara att ligga några minuters promenad från Västra Skogens tunnelbanestation med ett tunnelbanetåg var tredje minut i högtrafik. Nära till Karolinska institutet, KTH och universitetet. Servicen är bra i närområdet med livsmedelsbutik och restaurant runt hörnet och i närheten finns den populära strandpromenaden Huvudsta strand.

Jag tycker att det är jättebra att vi nu har kunnat godkänna detaljplanen efter ett tufft och komplicerat arbete. De 200 studentbostäderna är en av få nya studentbostäder som kommer att kunna påbörjas inom det närmaste året i länet. Solna vill dra sitt strå till stacken för att öka antalet studentbostäder i regionen vilket är en viktig förutsättning för att Stockholmsregionen skall kunna utvecklas.

Detaljplanen kommer enligt stadens planering att antas av kommunfullmäktige i januari 2013 och byggstart kan ske under hösten samma år. Ägare till de blivande bostäderna är Stiftelsen Stockholms studentbostäder (SSSB) som äger de 300 befintliga studentbostäderna Strix och även äger marken som bostäderna kommer att byggas på.

Solna stad planerar även i samarbete med fastighetsägaren Akademiska hus och HEBA fastigheter för 300-400 studentbostäder vid Fogdevreten i den blivande stadsdelen Hagastaden.

9 svar till “200 nya studentbostäder i Huvudsta

 1. Kommer de nya studentbostäderna vid Fogdevreten att bidra till projektet att göra Solnavägen mer stadsmässig? Hur går det med projekt Solna City och förtätning av området (Solnavägen med omgivning) från Råsunda ned till Hagastaden? Jag tror att detta projekt skulle innebär ett jättelyft för Solna och knyta ihop Solna med innerstan.

  Bra att det byggs!

  • Solnabo! Studentbostäderna kommer inte att göra Solnavägen mer stadsmässig då de kommer att ligga mot järnvägsområdet. Solna Cityprojektet har varit nedprioriterad pga av Mall of Scandinavia(tog mycket tid och kraft) och pga att vi inte vet om det blir spårvagn eller tunnelbana till Hagastaden. Vi har nu börjat att arbeta med Solna Centrum igen. Men mellan Tomtebodavägen och Stockholmsgränsen pågår det många projekt (KISP. Folkhälsohuset, Biomedicum och Aulan som är en del att binda ihop Solna med Stockholm. Mvh Anders

   • Ok! När står det egentligen klart om det blir spårvagn eller t-bana till Hagastaden och vidare norrut? Var ligger bollen just nu? Det känns som att det har dröjt väldigt länge med tanke på att Hagastaden snart börjar byggas.

   • Solnabo! Jag delar din uppfattning att det har tagit lång tid. Det skulle varit beslut för över ett år sedan och bollen ligger hos landstinget som vill ha kompletterande utredningar. Mvh Anders

 2. När jag ändå har dig ”på tråden” och apropå förtätning – hur går det med det här projektet? http://arkiv.mitti.se:4711/2011/40/solna/MISO-20111004-A-005-A.pdf

  Tycker att det såg väldigt lovande ut, Västra skogen och Huvudsta generellt behöver göras mer stadsmässigt och förtätas!

 3. Ping: Bra initiativ Sten Nordin. Landstinget bör bygga studentbostäder på egen mark. |

 4. Hej Anders,
  Fint att Solna kommun tar lite ansvar för att minska bostadsbristen för studenter i Stockholm. Kommer det även byggas studentbostäder vid Karolinska?
  Johannes

 5. Ping: Länets kommuner vill bygga studentbostäder! |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s