Första spadtaget för Ulriksdalsskolan

I dag tog jag första spadtaget tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Pehr Granfalk(m) och PEABs regionchef Lars Enroth och 100-talet glada barn från Bagartorpsskolans förskoleklasser (6- åringar)och Pysslingens förskola.

Ulriksdalsskolan kommer att ha plats för 900 elever från förskola till årskurs med en personalstyrka på cirka 130 personer. Det gör skolan till den största i Solna och till en av de största grundskolorna i Stockholmsområdet. Skolan kommer att ha lokaler för undervisning, laboratorium, bibliotek och skolmatsal med tillagningskök. Sporthallen kommer att samutnyttjas av skolan och föreningslivet utanför skoltid. Det känns som en extra krydda och kommer att betyda mycket för föreningslivet i de norra stadsdelarna.  

För folkpartiet har det varit angeläget att kunna erbjuda ett kommunalt skolalternativ i de norra stadsdelarna vilket har efterfrågats av många föräldrar. Valfrihet är inte bara en fråga om att kunna erbjuda möjligheter att välja friskola utan också en möjlighet att välja ett kommunalt alternativ.

Skolan och sporthallen ligger i nya Ulriksdal, som är en helt ny stadsdel i norra Solna. Byggnaderna ligger på den, i detaljplanen, benämnda skoltomten (kv. Åskådaren). Det är nära att ta sig till skolan från de närliggande områdena Ritorp, Bagartorp, Frösunda och Järvastaden. Ulriksdals station samt busslinjer finns i närheten och går direkt till bland annat Solna station, Järvastaden och Bergshamra.

Byggnaderna är miljöklassade. I det här fallet enligt certifieringssystemet Miljöbyggnad. Systemet är byggt för svenska förhållanden och bedöms vara ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att klassa byggnader. Systemet tittar på indikatorer som energi, innemiljö och byggnadsmaterial. Sammanlagt får byggnaden betyget Silver i en skala Brons-Silver-Guld.

Det var mellan 100-150 barn från Bagartorpsskolan och Pysslingens förskolor som med liv och lust grävde med sina spadar i den stora jordhögen. De belönades med juice och pepparkakor.

Läs även min fullmäktigekollega Peter Edholms (FP) blogginlägg om Ulriksdalsskolan.

5 svar till “Första spadtaget för Ulriksdalsskolan

  1. Ping: Bra att den Nya Ulriksdalsskolan blir en kommunal skola | Frösundaliberalen

  2. Ping: Nya stadsradhus i Ulriksdal |

  3. Ping: När blir det en ny skola i Järvastaden? |

  4. Ping: I dag invigdes den nya Ulriksdalskolan |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s