STHLM Debut sjösattes på Stockholms filmfestival

På Stockholms filmfestival presenterades STHLM Debut för en bredare publik.   STHLM Debut är en satsning riktad mot långfilmsdebuterande regissörer och producenter i Stockholm-Mälardalsregionen. Målet är att göra det lättare för talangfulla filmare att ta steget till den professionella filmbranschen. Projektet är ett samarbete mellan Filmregion Stockholm-Mälardalen, Film Stockholm/Filmbasen och Stockholms filmfestival.

STHLM Debut ska stärka möjligheterna för regissörer och producenter att långfilmsdebutera i huvudstadsregionen. Här skapas en gemensam plattform för att överbrygga gapet mellan talangutveckling och professionell filmproduktion.

STHLM DEBUT startar som ett pilotprojekt vintern 2012 och pågår t.o.m. 2013 med planer på förlängning t.o.m. 2015.

Verksamheten består dels av finansiellt projektutvecklingsstöd, dels av skräddarsydda utvecklingsplaner med coachning, workshops och annan kompetensutveckling. Visningsfönstret är Stockholms filmfestival.

Jag är mycket glad över att vi har lyckats samla tre organisationer: Filmregion Stockholm-Mälardalen, Film Stockholm/Filmbasen och Stockholm Filmfestival i ett gemensamt projekt för att möjliggöra att unga duktiga filmregissörer får en chans att utvecklas och långfilmsdebutera i vår region. I dag är det alltför många som söker lyckan i andra delar av landet. Kan vi behålla talangerna i regionen,  stärker det filmen och ger förutsättningar för att fler intressanta filmer kan spelas in i Mälardalen.

Bilden ovan visar från vänster undertecknad, kulturnämndens ordförande i landstinget Anna Starbrink (FP) och Anne-Marie Söhrman Fermelin, projektledare på Filmbasen efter det att vi gemensamt har klippt av filmen vid invigningen av STHLM Debut.

Även landstingsrådet Anna Strabrink (FP) bloggar om invigningen

Läs mer om STHLM Debut på Filmregionens hemsida.

FotoS

Annonser

2 svar till “STHLM Debut sjösattes på Stockholms filmfestival

  1. Ping: STHLM Debut | Anna Starbrink

  2. Ping: STHLM Debut | Anna Starbrink

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s