EM för damer i fotboll blir en spännande turnering

Jag hade den stora förmånen att få representera Solna vid lottdragningen till dam EM i fotboll i Göteborg i fredags. Nästa sommars stora begivenhet för alla sportintresserade. För Solna är det lite extra speciellt då EM-finalen kommer att gå av stapeln på Solna Arena (Friends Arena) söndagen den  28 juli. Sverige kommer att spela sina inledande matcher  i Göteborg/Halmstad  och motståndarna  är Italien, Danmark och Finland – ett hanterbart motstånd. Förhoppningen är givetvis att vi får se Sverige i finalen mot Tyskland som är rankat som nr 2 i Världen. Sverige är rankat som nr 6 i världen efter Frankrike på femte plats. Nu gäller det att slå publikrekordet för damfotboll i Sverige. Det nuvarande rekordet är från den 8 maj 2002 på Råsunda där Sverige mötte Schweiz i en VM-kvalmatch och vann med 4-0 inför 20.302 åskådare. Det borde inte vara omöjligt att slå det rekordet  med tanke på att damfotbollen har stärkt sin ställning sedan 2002.

Lottningen var utan tvekan väldigt spännande. Inte bara för lagen och spelarna  utan även för värdkommunernas kommunstyrelseordförande   i  från vänster Göteborg, Halmstad, Kalmar, Linköping, Norrköping, Solna och Växjö. Det gällde ju att få publikdragande landslag till  den egna kommunen.

På översta bilden står jag tillsammans med Susanne Erlandsson, ordförande för centrala organisationskommittén för dam EM och Karl-Erik Nilsson, ordförande för Svenska Fotbollsförbundet  omfamnande EM-bucklan.

Fakta:  Vid internationella mästerskap i fotboll måste matcharenorna ha neutrala icke kommersiella namn och därför kommer Friends Arena under mästerskapet att kallas för Solna Arena.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s