AIK dambandy uppvaktades av Solna stad med anledning av SM- och VM-guld

1028-04

Jag hade den stora förmånen att  dela ut prispengar till Sveriges framgångsrikaste dambandylag, AIK,  för SM- och VM-Guld i bandy vid den allsvenska fotbollsmatchen AIK-Syrianska i söndags.

AIKs dambandylag har haft en fantastisk säsong. De tog sitt 14 Guld genom tiderna i år och är Sveriges framgångsrikaste dambandylag genom tiderna.

Sverige tog sitt sjätte VM-Guld i rad i bandy-VM för damer genom att besegra Ryssland med 5-3 i finalen. I laget ingick sex spelare från AIK: Linda Odén, Frida Erlandsson, Hanna Dahlström, Anna Lundin, Anna Widing och Anna Jepson.

Solna stad känner stor stolthet och glädje över AIKs dambandylags framgångar. Under 2012 var det dambandylaget och Norrbackas herrlag som tog  SM-Guld under vintersäsongen. Tjejerna har på ett fantastiskt sätt bidragit till att ytterligare stärka Solna som idrottsstad genom SM och VM-guldet. Ett stort grattis till er tjejer!

Som ett bevis på Solna stads uppskattning av laget överlämnade jag  en check på 50.000 kronor till dessa fantastiska tjejer som mottogs av lagkaptenen Frida Erlandsson.  En check som de såväl behöver.

Med på bilden finns bla från vänster, första raden, Linda Odén, Anna Jepson, Anna Lundin (4:a) och Frida Erlandsson(5:a). Anna Jepson avtackades särskilt för sina utomordentliga insatser då hon slutade med bandy på elitnivå efter förra säsongen.

I år har jag tidigare skrivit om dambandylaget i följande inlägg Grattis tjejer till SM-Guldet i bandy och Grattis till VM-guldet i bandy AIK-tjejer.

Ett svar till “AIK dambandy uppvaktades av Solna stad med anledning av SM- och VM-guld

  1. En check a 50 000 kr skall väl sägas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s