I de höga husen i Arenastaden flyttar de unga in – det är farten, fläkten, shopping och AIK som lockar.

  D et  hände mycket i Arenastaden i veckan som gick: Invigningen av Friends Arena, första spadtagen för Mall o f Scandinavia och därför lite i skymundan men ändock så viktigt, det första spadtaget för de två första höghusen i Arenastaden, brf Fribiljetten och brf Säsongskortet.

Vi nu märker av ett mindre tryck på nya bostäder men det gäller  inte höghusen i Arenastaden. De har varit lätta att sälja. Vad beror det på? Det är på många sätt en unik produkt. De blir Solnas högsta höghus och det byggs överhuvudtaget inte så många högre hus i Stockholmsregion. De ligger i en ny spännande stadsdel med Friends Arena, Mall of Scandinavia, utmärkt kollektivtrafik och nära till ett av de viktigaste grönområden i Solna – Råstasjön och Lötsjön.

PEAB sa vid invigningen att deras undersökningar visar att det är farten, fläkten, shopping och AIK som har lockat de unga köparna. För det är 80- 0ch 90-talisterna som lockas av de höga husen. För många är det den första lägenheten. Och hela 37 % som köper är Solnabor vilket känns väldigt inspirerande.

För det första huset är 132 av 143 lägenheter (inflyttning april 2014) och hus 2 (inflyttning jan 2015) är 70 % av lägenheterna sålda. Det blir totalt 715 lägenheter i fem höghus på vardera 21 våningar.

Fakta om bostäder och köpare i brf Fribiljetten och brf Säsongskortet:

57 procent av köparna är födda på 1980- och 1990-talet

Medelår är 33 år, medianköparen är född -1981.

59 procent från norra Stor-Stockholm (Solna, Bromma, Kista, Sollentuna, Spånga, Stockholm.

37 procent är från Solna

Priserna på bostäderna varierar mellan 1,3 – 5,9 miljoner kronor.

Fördelning av tvåor, treor, fyror är olika i olika hus. Ex: Brf Säsongskortet: ettor 2 st, tvåor 85 st, treor 54 st, fyror 2 st.

Läs även mitt inlägg De nya bostadshusen i Arenastaden blir Solnas högsta bostadshus med ytterligare fakta.

5 svar till “I de höga husen i Arenastaden flyttar de unga in – det är farten, fläkten, shopping och AIK som lockar.

  1. Vart flyttar alla som bor i Solna och vill ha hyresrätter, dom som inte har råd eller vill köpa en lägenhet. Nu när vår lotteribyrå flyttar ihop med Bostadsförmedlingen i Stockholm. Vad M tycker är ingen nyhet, vad tycker Fp. C och Kd tycker som vanligt ingenting.

    • Kenth! Solna är en kommun som har många hyresrätter procentuellt sätt. Jag kan inte den exakta siffran men den borde ligga på ca 40 procent Vi har byggt en del hyresrätter under årens lopp i bl.a. Huvudsta, Solna centrum, Råsunda, Järvastaden och även kooperativ hyreaätt i Frösunda. Just nu byggs det hyresrätter på Alphyddevägen i Huvudsta och planering sker för fler i bl.a. Bergshamra. Mvh Anders

  2. Ping: Nya nationalarenan medför uppsving för restauranger | Frösundaliberalen

  3. Ping: Friends Arena medför uppsving för restaurangnäringen i Solna | I Folkpartiets Solna

  4. Ping: Mall of Scandinavia blev en succé |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s