En Garde fäktförening börjar med rullstolsfäktning för barn och ungdom

En Garde Fäktförening som för några år sedan startade upp sin verksamhet i Solna i Hagalundsskolans aula breddar nu sin verksamhet. Som första förening i landet startar föreningen en ungdomsgrupp för rullstolsfäktning under ledning av klubbens huvudtränare Tomasz Goral. Internationellt är rullstolsfäktning en relativt stor idrott och finns med på programmet på Paralympics. Under hösten kommer de nya fäktarna att träffas på fredagar och och söndagar och tanken är att inom några år kunna genomföra tävlingar inom rullstolsfäktning.

Genom En Gardes engagemang för ungdomar med funktionsnedsättning stärker föreningen Solnas profil inom handikappidrotten. I Solna finns den framgångsrika idrottsförening Norrbacka med  basket, friidrott och bordtennis på programmet. Nyligen tog föreningen SM Guld i rullstolsbasket för herrar. En annan framgångsrik förening inom  handikappidrotten är Solna Tennisklubb som har tagit flera SM-Guld och även medaljer av olika valörer på Paralympics.

En Garde fäktförening har bara funnits några år i Solna och har redan lockat till sig 100-tals ungdomar. De har vunnit många medaljer på Ungdoms-SM, ja tom så bra att de blivit bästa klubb. De kommer att arrangera Ungdoms-SM i Vasalundshallen  15-16 december i år. Föreningen deltar med liv och lust på olika arrangemang som Hagalundsdagen och Solnadagen. En stor eloge till er och lycka till  även i fortsättningen.

Jag har skrivit om En Garde fäktförening i följande inlägg Solna har fått en egen fäktförening och i Öppet hus hos En Garde fäktförening i Hagalundsskolan. 

Ett svar till “En Garde fäktförening börjar med rullstolsfäktning för barn och ungdom

  1. Väldigt bra initiativ! Roligt med en så aktiv fäktklubb i Solna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s