I december går det att åka pendeltåg mellan Friends Arena (Solna station) och Arlanda

Arenastaden är ett lyft för Solna och Stockholmsregionen som helhet. Redan fr om 9 december 2012 kan man åka pendeltåg direkt från Solna station till Arlanda. Turtätheten på Solna station ökar till sex avgångar i timmen, jämfört med dagens fyra. Ja, i högtrafik  går ett tåg var 7-8 minut. Det är tack vare förtätningen, att Solna bereder plats för fler människor att leva och verka, som den ökade kollektivtrafiken kan motiveras.

Samtidigt som pendeltågsförbindelsen öppnar till Arlanda förlängs den till Uppsala. När den nya pendeltågstrafiken startar blir det möjligt att åka pendeltåg mellan Uppsala och Älvsjö, via Arlanda, utan byte. I högtrafik fortsätter tågen hela vägen till Tumba. Det är ett lyft för hela regionen! Läs mer på SL:s hemsida.

Arenastaden är ett av Sveriges största stadsutvecklingsprojekt med totala investeringar uppemot 20 miljarder kronor. Här byggs förutom Friends arena 2000 bostäder, kontor med 10 000 arbetsplatser, hotell och köpcentrumet Mall of Scandinavia. Det blir en helt ny stadsdel som på sikt kommer att bidra till att bygga ihop Solna och skapa mer av sammanhängande stadskaraktär.

Den utökade turtätheten och stoppet vid Arlanda innebär en stor konkurrensfördel för Friends Arena och de övriga verksamheterna i Arenastaden. Turtätheten innebär tunnelbanestandard i högtrafik.  Och givetvis en klar förbättring för Solnaborna och främst för de som bor i Frösunda, Hagalund och Råsunda samt för de som kommer att flytta in i Arenastaden.

Tidningen Travel Report rapporterar.

2 svar till “I december går det att åka pendeltåg mellan Friends Arena (Solna station) och Arlanda

  1. Ping: Friends Arena och Arenastaden lyfter Solna och Stockholmsregionen |

  2. Ping: Nu är Friends Arena snart klar för första evenemanget |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s