Utomhusbio i Hagalundsparken ett kul kvällsnöje med hög mysfaktor

I lördags kväll besökte jag utomhusbion i Hagalund.  Hagalundsparken förvandlades till en gigantisk biosalong under bra himmel. Och den här kvällen var det verkligen fint väder. Under kvällen visades det internationella storfilmer  som Michael Jacksons This is it och filmen Tomboy. Kortfilmer för de yngsta och innan filmerna visades fanns det möjligheter att göra sin egen film med pixilationsteknik eller designa sin egen filmaffisch. Redan inför barnfilmerna började publiken att samlas framför jätteduken.

Stiftelsen Filmstadens Kultur, som jag har förmånen att vara ordförande för, arrangerade innan filmvisningen en välbesökt ateljé där det fanns möjligheter att  göra sin egen filmaffisch.

På bilden ovan ser vi Miranda Söderström Moeschlin, projektkoordinatör på Stiftelsen som höll i affischverkstaden.

Utomhusbioprojektet föddes ur konceptet spontanbio som b l a grannkommunen Sundbyberg har arrangerat tidigare. Förhoppningsvis kan spontanbio arrangeras fler gånger i Hagalundsparken och/eller andra platser i Solna.

Utomhusbio är populärt. Det var många barnfamiljer och tonåringar som kom till parken denna lördagskväll. Det verkar som många dras till utomhusbio. Järvastaden AB har vissa somrar arrangerat utomhusbio framför Mulle Meckparken i Järvastaden och även det har lockat en stor publik. Det är inte så vanligt med utomhusbio och en varm septemberkväll när mörkret kommer tidigt blir mysfaktorn hög.

Arrangörer av denna mysiga  kväll var Solna stad/Kultur och fritid, IKANO Bostad (som bygger husen i närheten), Film Stockholm och ett Levande Hagalund. Stiftelsen Filmstadens Kultur ansvarade för affischverkstaden.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s