Grattis AIK – det var en bragdmatch!

Kwame Karikari grattas till 1–0 av Celso Borges och Lalawélé Atakora.

Ett stort grattis till AIK som i går efter att på bortaplan vunnit mot CSKA Moskva med 0-2 gick vidare till Europa League. Matchen kommer att gå till historien som en av den svenska klubbfotbollens största skrällar. Moskva rankas som nr 18 i Europa och AIK som nr 220. Efter att ha sett AIK spela hemma mot CSKA förra veckan trodde jag inte att detta var möjligt för AIK att vinna i Moska. Det är verkligen frågan om en stor bragd.

Att få spela i Europa League innebär stor uppmärksamhet för AIK , många intressanta matcher i Solna och ett rejält tillskott till AIKs kassa. AIK är bara att gratulera. Nu gäller det bara att vinna SM-guldet. Det blir en intressant match på  Råsunda på söndag mot Helsingborg. Publiken lär strömma till.

Ett svar till “Grattis AIK – det var en bragdmatch!

 1. Hej Anders,

  Det var ett tag sen jag var inne och läste vad du har skrivit på bloggen. Lite kul och hålla ett öga på vad du lyfter för frågor. Som AIK:are så gläds jag naturligtvis av att du har skrivit om bragden i Moskva. Helt otroligt att vinna mot ett lag som var rankade att vinna hela Europa League. Så kort och gott det är verkligen en bragd. Inte undra på att en tår ran efter att glädjen lagt sig lite…

  Hur som helst, lite synd att man inte spelar en av matcherna på nya arenan kan jag tycka. Men men… Kanske bäst att ta vara på tiden som är kvar på gamla Råsunda.

  Nu över till en fråga som jag skulle vilja veta lite mer om… Läste en artikel om att – AIK vill bygga nytt bredvid Friends Arena. Se länken nedan. Jag skulle vilja höra lite om hur långt planerna är gångna att AIK Hockey vill flytta hela sin verksamhet till kommunen. Vad finns det för möjligheter och hur långt är Solna stad villiga att genomföra detta? Vad tycker du personligen? …och vad tycker Folkpartiet, Moderaterna, Socialdemokraterna och de övriga partierna i Solna (parti för parti sas).

  Jag menar Estelle Arena låter inte helt fel. Vore kul och få en koppling till den kungliga familjen, Victoria, Daniel och Estelle som dessutom nu förtiden är boendes i kommunen. Victoria och Daniel ju som sagt genuina AIK:are dessutom 🙂 Tänk vilken PR för Solna bara där…

  Jag tycker det vore kul och läsa ett inlägg från din sida som bemöter artikel nedan.

  http://www.expressen.se/sport/hockey/elitserien/aik-vill-bygga-nytt—bredvid-friends-arena/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s