Nu är Friends Arena snart klar för första evenemanget

I veckan  fick Arenabolaget ”nycklarna”  till Friends Arena och nu pågår slutspurten  för att göra arenan klar för det första evenemanget som kommer att vara ett företagsevent för 6.000 personer.  Jag besökte Friends Arena i dag tillsammans med politiker, tjänstemän och företagare från kommuner i Sörmland som besökte Arenan och  fick information om arenan och Arenastaden.

Det är helt klart att Friends Arena imponerar. När jag satt på en av stolarna och tittade ut över  arenan känns den intim trots att den rymmer upp till 50.000 åskådare vid fotboll och 65.000  vid konsert. Inredningen är  stilfull  och färgen på stolarna är färgsatta som en himmel med olika nyanser i blått och med insprängda gula stolar som symboliserar stjärnhimlen.  Snyggt. Det  finns gott om försäljningsställen, toaletter och kommunikationsytor. Våra gäster från Sörmland var väldigt imponerade av Friends Arena och den framväxande Arenastaden.

Hösten är full av många intressanta arrangemang.  Den första landskampen i fotboll kommer att gå av stapeln den 14 november mellan Sverige och England. Det är samma nationer som möttes när Råsunda fotbollsstadion invigdes 1937. Intresset är väldigt stort och det finns enligt uppgift bara några tusen biljetter kvar när detta blogginlägg skrivs. Andra intressanta arrangemang under hösten är b l a  Ladies Night, Swedish House Mafia, Luciakonsert och Julgalan.

Den 27 oktober invigs Sveriges nya nationalarena, Friends Arena. Invigningen kommer att krönas med en stor föreställning där Sveriges största artister, sportprofiler, dansare och underhållare kommer att medverka under regi av Colin Nutley. Invigningen kommer att bjuda på smakprov av allt det som
kommer att kunna upplevas på arenan, i en 90 minuter intensiv show.

Tillägg. I dag (21 augusti) presenterades programmet för invigningen. Det är ett imponerande antal artister som kommer att medverka, bla Roxette, First Aid Kit, Loreen, Tommy Körberg, Agnes, Kalle Moraeus, Danny, Sven-Ingvars, Rikard Wolff och Norrköpings symfoniorkester under ledning av Hans Ek. (Fler artister presenteras inom kort)

Det kommer att bli en imponerande invigning – så mycket är säkert!

Om Friends Arena
Friends Arena invigs 27 oktober 2012 och kommer då vara en arena av högsta internationella standard. Med plats för 50 000 åskådare under sportevenemang och 65 000 gäster vid konserter möjliggörs evenemang som tidigare inte varit möjliga i Sverige. Upplevelsen förstärks dessutom av att kvaliteten på arenan är av högsta klass. Det gäller allt från mat till tekniska lösningar. Friends Arena är Sveriges nya nationalarena för det svenska fotbollslandslaget och hemmaarena för AIK Fotboll. Även SM-finalerna i bandy kommer att spelas på arenan från och med 2013 liksom Melodifestivalen. Friends Arena ägs av Svenska Fotbollförbundet, Solna Stad, Jernhusen, Peab och Fabege. http://www.friendsarena.se

Läs även mina blogginlägg – I december går pendeltågen mellan Friends Arena (Solna station) och Arlanda, Friends Arena och Arenastaden lyfter Solna och Stockholmsregionen,   6000 personer besökte Friends Arena på Solnadagen och  Grattis Malmö – men ett underligt beslut (European Song Contest),

Annonser

5 responses to “Nu är Friends Arena snart klar för första evenemanget

  1. Äntligen! Jag hoppas att det bland politiker och tjänstemännen i Solna stadshus i oktober ägnas en tanke på Anders Gustav. Tack vare hans gedigna personliga engagemang och kontaktnät har vi en ny nationalarena i Solna. Tack Anders Gustav!

  2. Hur blir det men gamla Råsunda ? Ska vi glömma bort det och låta allt försvinna ut i luften. T.om. Brasilien vill ha ”rivningsmaterial” som minne över denna epok. Vad vill Solna ! ?

  3. Kenth! Vi kommer att på olika sätt se till att arvet från Råsunda kommer att leva vdare, både på plats och på andra sätt.

  4. Pingback: 6000 personer besökte Friends Arena på Solnadagen |

  5. Pingback: Friends Arena och Arenastaden lyfter Solna och Stockholmsregionen |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s