Landstinget satsar på filmen i kulturbudgeten

Landstingsrådet Anna Starbrink (FP) är glad åt att landstinget kan öka kulturbudgeten med 12 miljoner kronor till 400 miljoner 2013. En viktigt roll har filmen i budgeten

– I budgeten betonar vi filmen som en kulturell och kreativ näring som har förutsättningar att utvecklas och bidra till en positiv tillväxt i Stockholmsregionen. Att fånga upp och stötta unga talanger med stort filmintresse och ge dem möjlighet att utvecklas är ett viktigt första steg. Som ett andra steg är det viktigt att skapa förutsättningar för unga filmare att etablera sig i branschen. Landstinget kommer under år 2013 att förstärka satsningen på detta område, berättar Anna Starbrink (FP).

Som ordförande i Filmregion Stockholm-Mälardalen är det mycket positivt att landstingets kulturnämnd vill satsa på unga talanger och skapa förutsättningar för unga filmare att etablera sig i regionen. Det är viktigt för filmens uteckling i regionen att unga filmare ges möjligheter att stanna kvar i Mälardalen och inte flyttar till Film i Väst eller Film i Skåne. Jag ser här bra samarbetsmöjligheter mellan landstinget och Filmregionen mfl intressenter. 

Kulturrotelns pressmeddelande

Även Anna Starbrink bloggar om detta.

4 svar till “Landstinget satsar på filmen i kulturbudgeten

  1. Kenth Lundblad

    Kanon :-))

  2. Ping: Vi stärker kulturen | Anna Starbrink

  3. Ping: Vi stärker kulturen | Anna Starbrink

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s