Bygglov klubbat för den nya Ulriksdalsskolan

Stadsbyggnadsnämnden har  beviljat bygglov för den nya skolan i Ulriksdal i kväll  (9/5). Det blir en ny helt modern skola som skall vara för elever  mellan årskurs 1-9 och kan på sikt ha 900 elever och 130 personal. Den kommer att drivas i  kommunal regi. I skolan kommer det att finnas olika undervisningslokaler och ett skolbibliotek. I anslutning till skolan byggs  en sporthall som även skall användas av idrottslivet på kvällar och helger. Hallen kommer att bli en viktig sportanläggning för idrottslivet i de nya stadsdelarna i Norra Solna.

Byggnaderna är även miljöklassade. I det här fallet enligt certifieringssystemet Miljöbyggnad. Systemet är byggt för svenska förhållanden och bedöms vara ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att klassa byggnader. Systemet tittar på indikatorer som energi, innemiljö och byggnadsmaterial. Sammanlagt får byggnaden betyget Silver i en skala Brons-Silver-Guld.

 

Annonser

3 responses to “Bygglov klubbat för den nya Ulriksdalsskolan

  1. Bra, då kan planeringen vad gäller Bagartorpskolan börja. Min åsikt om den skolan är att den bör rivas och ersättas med bostäder. Bygg nästa skola i Järvastaden där detaljplanen är klar, den kan kanske med fördel drivas som en enskild skola.

  2. Ser bra ut. När ska någon göra något åt idrottssalarna i Bergshamraskolan. Trasigt, slitet, farligt. Känns inte som någon bryr sig.

  3. Pingback: Bra att den Nya Ulriksdalsskolan blir en kommunal skola | Frösundaliberalen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s