Nytt mentorprogram för kvinnliga filmproducenter

Påpassligt uppmärksammar i dag på internationella kvinnodagen tidningen Metro Filmregion Stockholm-Mälardalens Mentorprogram för att stärka kvinnliga filmproducenter och därmed filmbranschen i regionen. Deltagarna kommer att få ökade kunskaper om ledarskap och entreprenörskap samt stärka sina nätverk. Mentorprogrammet har ett brett perspektiv och i programmet ingår även ett antal kurser för att ge, framförallt adepterna ökade kunskaper i samproduktions- och distributionsavtal, arbetsrätt och kollektivavtal samt ekonomi.

Filmbranschen är inte jämställd även om det går i rätt riktning. I våra EU-projekt framgår det att vi särskilt skall arbete med jämställdhetsfrågorna och jag anser att det här mentorprojektet är ett bra och tydligt sätt att jobba med dessa frågor, vilket jag som ordförande för Filmregionen och fd ordförande för jämställdhetskommittén i min hemstad Solna är mycket glad för.

I programmet ingår det 6 adepter och 6 mentorer. Mentorerna som deltar i programmet är några av Sveriges främsta filmproducenter: Francy Suntinger (Filmlance), Helena Danielsson (Hepp Film), Jenny Gilbertsson (Yellow Bird), Marianne Gray (Yellow Bird), Maritha Norstedt (Film Finances Scandinavia) och Stina Gardell (Mantaray Film).

Initiativtagare är Filmregion Stockholm-Mälardalen – huvudstadsregionens produktionscentrum för film. Programmet stöds av Länsstyrelsen i Stockholms län genom projektet Kvinnors företagande.

Ansvarig för projektet är projektutvecklare Beata Mannheimer (se bilden ovan) på Filmregion Stockholm-Mälardalen

2 svar till “Nytt mentorprogram för kvinnliga filmproducenter

  1. Strider inte detta mot lagen om diskriminering av kön?
    Nej, just det.
    Det är ju kvinnor.

    • BoGrahn! Detta strider knappast mot någon jämställdhetslagstiftning. Det stora problemet i många sammanhang är att det snarare är män på alla poster i säväl näringslivet i allmänhet som inom filmens värld. Med vänlig hälsning Anders

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s