Klart för Mall of Scandinavia i Arenastaden i Solna

Mall of Scandinavia

I januari 2012 tas det första spadtaget för Mall of Scandinavia, Skandinaviens största köpcentrum, i Arenastaden i Solna. Det står klart sedan Unibail-Rodamco köpt mark för handelsetableringen av Råsta Holding, det projektutvecklingsbolag som Solna stad äger tillsammans med Peab och Fabege för att utveckla Arenastaden.

Det är glädjande att vi har gått i mål med Mall of Scandinavia. Köpcentret är en viktig framtidssatsning för både Solna och Stockholmsregionen för att skapa jobb, tillväxt och välfärd. Mall of Scandinavia blir, med 250 butiker, restauranger och multiplexbiograf, norra Europas mest intressanta plats för shopping och underhållning. Etableringen sker mitt i den framväxande Arenastaden i Solna och i direkt anslutning till den nya nationalarenan, Swedbank Arena. Samtidigt köper Fabege byggrätter för kontor och Peab byggrätter för bostäder, i direkt anslutning till Mall of Scandinavia, av Råsta Holding.

Etableringen av Mall of Scandinavia innebär att vi kan lägga ytterligare en viktig pusselbit till utvecklingen av Arenastaden. Genom affären fullbordas utbyggnaden av första etappen av Solnas nya stadsdel med Stockholmsregionens högsta hotell, Quality Hotel Arena, Vattenfalls nya huvudkontor och Mall of Scandinavia. Det första spadtaget för Mall of Scandinavia tas under januari 2012 och invigning sker under hösten 2015.

Även om ett nytt stort köpcentrum i Solna inte har stått överst på min politiska dagordning är det klart att Swedbank Arena, hotellet, Mall of Scandinavia och goda kommunikationer gör att hela området och Swedbank Arena ytterligare befäster sin ställning som Norra Europas intessantaste plats för idrott, kultur och event. Detta är mycket bra för den nya Nationalarenan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s