Skolupprustning – den viktigaste satsningen i Solnas budget för 2012.

Idag presenterar SolnaAlliansen förslag på budget för 2012 med fokus på att säkerställa stadens fortsatta upprustning, god välfärd och service till solnaborna.

Sverige står sig bra relativt sin omvärld. Osäkra ekonomiska tider påverkar dock även oss i Solna. Skatten förslås oförändrad medan staden rustas och välfärden tryggas.

Vår ambition är att fortsätta upprustningen av Solnas förskolor och skolor. Därför tillförs 14 mkr till uppgradering av förskolor och skollokaler vid sidan av det löpande underhållet. Till detta kommer pengar för energieffektiviseringsåtgärder och investeringsmedel. Det är en viktig satsning för Solnas skolor, och som ni vet har det varit en av Folkpartiets viktigaste profilfrågor: att Rusta Solnas skolor nu. Vår tanke är enkel men viktig: trygga och ändamålsenliga lokaler är en förutsättning för bra undervisning, elever och lärare ska känna sig stolta och trygga på sina arbetsplatser.

Solna har stora grönytor och de ska harmoniera med staden som helhet. Upprustning i park och miljö är viktigt för helheten och för solnabornas trivsel. Vi satsar 4 mkr på park och skötsel i syfte att skapa en mer trivsam miljö för både människor och företag att verka i. Även detta är en viktig profilfråga för oss i Folkpartiet.

Även andra nämnder tillförs resurer. Omvårdnadsnämnden får ökade ramar för att bl a säkerställa stödet till funktionshindrade enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade(LSS). Barn- och utbildningsnämnden får pengar för att bl a kompetensutveckla lärarna och för fler barn i skola och förskola. Mindre satsningar görs på miljö- och hälsoskyddsnämnden som får 500.000 kronor för att stärka miljöarbetet och kultur- och fritidsnämnden som får 1 miljon kronor för att stärka Solna som idrottsstad.

Jag är glad att vi trots att ekonomin i Europa mattas av och även påverkar Sveriges och i slutändan Solnas ekonomi kan göra en del väldigt viktiga satsningar på upprustning av skolor, förskolor, parker och grönområden samt stärka stadens miljöarbete och idrottsverksamhet. Det är inte alla kommuner som har möjlighet att satsa offensivt när vi nu går in i en lågkonjunktur.

20111018-132934.jpg

Annonser

One response to “Skolupprustning – den viktigaste satsningen i Solnas budget för 2012.

  1. Pingback: Stadsbyggnadsnämnden satsar 60 miljoner på att rusta Solnas skolor och förskolor i år. |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s