Öppet hus hos En Garde fäktförening i Hagalundsskolan

Henrik Rundquist med värja, ordförande En Garde Solna fäktförening, jag själv med florett, Lars Liljegren med sabel, ordförande i Svenska fäktförbundetIgår besökte jag tillsammans med ledamöter i kultur- och fritidsnämnden och stadsbyggnadsnämnden En Gardes öppna hus. En Garde är Solnas nya fäktklubb.

En Garde Fäktförening Solna håller till i gamla Hagalundsskolans aula, som nu konverterats till fäktsal. Sedan den 5 september ger man nybörjarkurser här.

Solnaföreningen En Garde har haft ett intensivt och framgångsrikt år, med start av ny verksamhet i Solna, rustning av Hagalundsskolans aula till fäktsal och ett framgångsrikt deltagande i sitt första Ungdoms-SM där man till och med vann medaljligan.

Under sommarlovet har En Garde också varit en del av stadens sommarprogram, med två omgångar av prova-på-veckor för stadens unga. De uppskattade kurserna får nu sin fortsättning, när hugade fäktare ges tillfälle att börja i klubben ”på riktigt”, som nybörjare under kompetent ledning av erfarna instruktörer.

Kurserna startar 5 september, och som officiell invigning har En Garde också ett öppet hus den 14 september, där alla intresserade kan se lokalerna och uppleva fäktning på nära håll. Den som blir intresserad kan anmäla sig till nybörjarkurserna under hela september.

Jag tycker det är jätteroligt att En Garde har etablerat sig i Solna. Det är en pigg förening som snabbt har etablerat sin verksamhet här, och nått betydande framgångar i SM i våras.

Nu hoppas jag att många solnaungdomar börjar att fäktas!

På bilden: Henrik Rundquist med värja, ordförande En Garde Solna fäktförening, jag själv med florett, Lars Liljegren med sabel, ordförande i Svenska fäktförbundet.

2 svar till “Öppet hus hos En Garde fäktförening i Hagalundsskolan

  1. På det här sättet vill jag tacka Solna kommun, både politiker och förvaltning, för det varma välkomnande och det fina stöd vi har fått till en klubb som kommer att låta tala om sig.

    Lars Liljegren

  2. Ping: En Garde fäktförening börjar med rullstolsfäktning för barn och ungdom |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s