Ny VD för Filmregion Stockholm-Mälardalen

Som ordförande i Filmregion Stockholm-Mälardalen (FRSM) är jag glad att kunna presentera Anette Mattsson som ny VD för huvudstadsregionens produktionscentrum för film. Anette kommer närmast från en tjänst på SF där hon är chef för avdelningen Koordination.
Anette Mattsson har en solid bakgrund både som chef på stora film- och teknikbolag samt som ordförande för branschorganisationer. Hon har ett brett branschperspektiv och lång erfarenhet av ledarskapsfrågor. De flesta ledande befattningar i branschen innehas av män, så det här är ett steg i rätt riktning.

Anette Mattsson är för närvarande chef för den nordiska avdelningen Koordination på SF. Hon har tidigare varit Verksamhetschef/Operation Manager för Nordisk Film Post Production. Anette är ordförande för den regionala branschorganisationen Filmallians Stockholm-Mälardalen (FAS) och den nationella intresseorganisationen för branschens teknik- och resursföretag Resurs.

Jag vill också passa på att tacka avgående Åke Lundström som varit viktig i att bygga upp verksamheten, och som glädjande kommer att fortsätta att jobba för att stärka svensk filmproduktion i ett nytt EU-projekt samt att bygga upp vårt investeringsbolag.
Anette tillträder inom de närmaste månaderna, till dess fortsätter Åke att vara VD på deltid.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s