Filmstadens dag – en spännande dag i filmens värld!

 Årets  Filmstadens dag hade tema inspelningsplats – från idée till premiär. De uppskattningsvis 8000 besökarna erbjöds ett brett program. Allt från minitivoli , lådbilsrally och barnfilm och clownen Manne  för de små till seminarier, 20-talsmusik, storbandsjazz och kvällen avslutades med den legendariska filmen En kärlekshistoria som dagen till ära presenterades av filmens skådespelare Ann-Sofie Kylin och Rolf Sohlman. Under dagen fanns det stora möjligheter att prova på filmens värld. Manusverkstad, provfilmning, dubba film, dvs lägga sin röst på en välkänd storfilm och workshops för att bara nämna några aktiviteter.

På filmstadens dag lanserade Stiftelsen filmstadens Kultur  vår audioguide. Det finns nu möjligheter att själv guida sig runt i  Filmstaden med hjälp av en audioguide som man kan hyra i portvaktsstugan,  säkrast fredag-söndag 11-18.

Stiftelsen filmstadens Kultur arrangerar varje år Filmstadens dag i samarbete med Solna stad, sponsorer och övriga samarbetspartner. Ett arrangemang som lockar besökare från hela Stockholms län och blir mer och mer uppskattat för varje år.

Uppklädd för dagenHär intill syns jag själv som en något uppklädd ordförande för Stiftelsen Filmstadens kultur. Under dagen var jag tillsammans med Berit Fransson och  Lars Granath guider på det mycket populära Skansentåget som gick i skytteltrafik genom Filmstaden. Vi berättade om Filmstadens historia från 1919 fram till dagens datum. En spännande exposé i filmens och arkitekturens värld. Till vår hjälp hade vi de glada och pigga konduktörerna Siri Wahlquist och Annica Wohlin-Wottrich.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s