Solnas skolor blir allt bättre

För femte året har Sveriges Kommuner och Landsting presenterat sin rapport ”Öppna jämförelser 2011: grundskola”. Solna tar ett kliv uppåt på listan och rankas nu som en av de bättre skolkommunerna i Sverige.

I rapporten redovisas kunskapsresultat och andra variabler som beskriver kvalitén i skolan på kommunnivå.

Idag rankas Solnas sammanvägda kunskapsresultat som nummer 39 av 290 kommuner i Sverige och som nummer 8 av 26 kommuner i Stockholms län. Det är en tydlig förbättring i relation till förra året och en kraftig förbättring sedan den första mätningen. Då hamnade Solna på plats 134 i Sverige och plats 16 i Stockholms län.

Diagram
I rapporten lyfter SKL fram vikten av strukturerat utvecklingsarbete som en framgångsfaktor. Vi har påbörjat ett sådant arbete men för att ytterligare förbättra verksamheten och stärka vår position ska det vi gör utvärderas och ligga till grund för ytterligare förbättringar.  Vi har prioriterar skolan i vår budget och jobbat målmedvetet med kunskapsfrågorna. Jag är väldigt glad att det går åt rätt håll och att våra elver hela tiden blir bättre. Den borgerliga Alliansen i Solna är dock inte nöjda. Vi vill bli bland de tre bästa skolkommunerna i länet.

Läs mer på http://www.solna.se/sv/sommarnyheter/solnas-grundskolor-klattrar-i-skls-ranking/

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s