Solna bygger flest bostäder i Stockholms län. Men fler bostäder behövs!

Nya flerbostadshus i Ulriksdal

Nya flerbostadshus i Ulriksdal

Solna ligger i topp vad gäller bostadsbyggande. Länsstyrelsen överlämande igår en rapport som konstaterade vad jag och många med mig sedan länge hävdat. Det byggs för lite och för långsamt. För att möta inflyttningen måste bostadsbyggandet fördubblas.

Metro rapporterade igår om detta, med en sammanställning av kommunernas bostadsbyggande de senaste tio åren. Solna.se refererar här. Solna ligger klart i topp med 85 nya lägenheter per 1000 innevånare under perioden 2000-2010.

I Solna tar vi sedan länge ett stort ansvar för regionens bostadsförsörjning. Och vi bygger med mångfald. Nya radhus i Ulriksdal, höga hus i delar av Arenastaden. Olika upplåtelseformer, både bostadsrätt och hyresrätt, för att nå en bra mix. Studentlägenheter bygger vi också, även där är efterfrågan klart större än utbudet. Just nu arbetar vi med två nya områden för studentbostäder i Solna.

Men skall vi klara bostadsförsörjningen i regionen räcker det inte med att länets två minsta kommuner, Solna och Sundbyberg, bygger mycket bostäder. Det ansvaret måste alla känna. Först då kan vi bygga så många bostäder som behövs för att klara befolkningstillväxten i länet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s