Ny roll för Nacka i regionalt filmsamarbete

Nacka blir medlem i Filmregion Stockholm-Mälardalen. Det beslutade en enhällig kommunstyrelse på senaste mötet. Medlemskapet är ett led i Nackas strategi att stärka sin position som en attraktiv kommun för film- och tv-produktion.

I Nacka sker produktion av större studiobaserade TV-inspelningar och spelfilm. Dessutom produceras över 70 procent av Sveriges reklamfilm i Nacka, ett resultat av att tillgången på studios är mycket god. 

Som ordförande för Filmregionen är jag glad att Nacka blir medlem i Filmregionen. Nu kan vi tillsammans arbeta för att stärka regionens position som en konkurrenskraftig plats för film- och tv-produktion. Nacka blir en viktig part i filmsamarbetet. 

De kreativa näringarna, där film och tv spelar en alltmer central roll, har stor betydelse för Stockholmsregionens utveckling. Flera studier visar på den ekonomiska effekt som film- och tv-produktion har på den lokala och regionala ekonomin i den här delen av landet, vad gäller marknadsföring, sysselsättning, handel och besöksnäring.

Läs mer på www.frsm.se och www.nacka.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s