Tunnelbana eller spårvagn?

De senaste dagarna har det varit ett intensivt debatterande på ledarsidor, debattinlägg och i tidningsartiklar hur den framtida kollektivtrafiken skall utformas. Socialdemokraterna och centerpartiet är klara förespråkare för en utbyggnad av tunnelbanan (se exempelvis min kommunalrådskollega Magnus Andersson (C) på Brännpunkt). Företrädare för moderaterna i Stockholms stad och i landstinget med trafiklandstingsrådet Christer G Wennerholm i spetsen är en tydlig förespråkare för en utbyggnad av spårvagnar och vill att Stockholm skall bli en spårvagnsstad och anser att tunnelbanan är färdigbygg.

Det är enligt min uppfattning konstlade motsättningar. Både tunnelbanan och spårvagnen har en viktig uppgift att förbättra kollektivtrafiken i vår region i framtiden. Om det skall byggas tunnelbana eller spårvagn måste avgöras utifrån de utredningar som skall ligga till grund för kommande beslut. Det som är viktigt att ta med i beräkningarna är att det behövs en kapacitetsstark kollektivtrafik när Stockholms län växer med 40.000 personer per år. SvD har rätt när de på ledarplats den 11 juni skriver att det behövs ett öppet sinnelag inför kommande beslut.

Annonser

4 responses to “Tunnelbana eller spårvagn?

  1. Som centerpartist vill jag tillägga att vi visserligen är för tunnelbana, men vi är precis som dig och Folkpartiet för spårvagnar också. Precis som du säger är det en artificiell motsättning. Vardera trafikformen på den plats som den passar bäst för, helt enkelt.

  2. Pingback: Christer G Wennerholm gör en kovändning om tunnelbanan |

  3. Pingback: Folkpartiet – Bygg tunnelbana till Täby! |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s